Naslovna » Izlasci » Izložbe » Re-konstrukcija fotografske slike II, od 17. oktobra
Re-konstrukcija
Re-konstrukcija

Re-konstrukcija fotografske slike II, od 17. oktobra

U Umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3), od 17. oktobra u 20.00 do 2. novembra, biće otvorena grupna izložba Re-konstrukcija fotografske slike II.

Ovo je (novi) deo projekta/izložbe Close-Up&Blow-Up: Re-konstrukcija fotografske slike predstavljenog u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u maju 2013. Fokusirana je na istraživanje ‘prostora’ fotografije i različitih načina pristupanja mediju.

Izložba pokazuje na koji način savremeni umetnici upotrebljavaju fotografiju, te se ti pristupi upoređuju s onima savremenih fotografa. Kako se medij fotografije konstantno transformiše, postavlja se pitanje šta znači ‘napraviti’ fotografiju u 21. veku.

Izložba je nastala iz potrebe za saradnjom i samoorganizacijom umetnika iz (približno) iste generacije i konteksta (obrazovnog sistema/Akademije umetnosti u Novom Sadu), sa ciljem da pokrene afirmaciju i pravilno razumevanje fotografskog medija. Istraživanje i analiza sprovode se kroz prepoznavanje, pregled i raspravu o pojedinačnim praksama (i ekscesima!) fotografa-umetnika i umetnika koji koriste fotografiju.

Umetnici: Miroslav Dajč, Nemanja Delja, Selena Junačkov, Jovana Krstić, Tijana Luković, Darija Medić, Andrea Palašti, Aleksandar Ramadanović, Monika Sigeti, Ivana Stojanović, Slobodan Stošić, Jelena Vladušić, Rina Vukobratović. (danubeogradu.rs)

loading...