Naslovna » Izlasci » Film » Roda Cineplex: Slotera Nika za predsednika
Slotera Nika za predsednika
Slotera Nika za predsednika

Roda Cineplex: Slotera Nika za predsednika

U bioskopu Roda Cineplex (Požeška 83a) prikazuje se dokumentarni film Slotera Nika za predsednika (Slaughter Nick for President).

U filmu se pojavljuju Rob Stewart, Marc Vespi, Srđa Popović, Atheist Rap

Kada ga je 2008. godine sin upoznao sa Facebook-om, Rob nije ni slutio da će otkriti neverovatno! Rob Stewart je ludački popularan… u Srbiji! I tako počinje njegovo putovanje…

Serija Tropical Heat (1990) i njen glavni junak Nick Slaughter (malo šašav detektiv sa konjskim repom koji upada u nezgodne životne nedaće iz kojih se uvek igrom sudbine izvlači u poslednjem momentu), sigurno je najpopularnija TV serija (bila) u Srbiji.

Ovaj simpatični detektiv je bio simbol studentskog i građanskog otpora, slobode i demokratije protiv diktatorskog režima Slobodana Miloševića.

Čitave generacije su odrasle uz ovog detektiva skandirajući mi: Slotera Nika za predsednika! Slotera Nika za predsednika je dokumentarna filmska priča o putovanju Roba Stewarta u Srbiju. To je priča o ljudskoj toplini koju je osetio svuda, od ulice, preko medija do punk rock benda Atheist Rap, koji mu je ispunio dečački san da svira na rock koncertu.

Boraveći nekoliko dana u Srbiji, zasadio je i drvo prijateljstva u Žarkovu gde je sve počelo parolom: „Sloteru Niče, Žarkovo ti kliče!“

Film se prikazuje u sali 3 od 18.15, a cena ulaznice je 280 dinara. (danubeogradu.rs)