Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam knjiga: Booka – prvi put samostalno

Sajam knjiga: Booka – prvi put samostalno

Izdavačka kuća Booka ove godine prvi put samostalno nastupa na Sajmu knjiga. Štand se nalazi u prstenu hale 1, levo od glavnog ulaza, sa desne strane staze.

Na ovogodišnjem Sajmu Booka će predstaviti nova izdanja objavljena u poslednjih mesec dana. To su naslovi: “Severozapad”, roman vodeće britanske autorke mlađe generacije Zejdi Smit, “Autoportret s torbom”, zbirka priča i crteža sarajevskog autora Semezdina Mehmedinovića i “Ripli Bogl”, kultni prvi roman najtalentovanijeg irskog pisca Roberta Maklijama Vilsona.

Osim toga na štandu izdavačke kuće Booka biće održane promocije dva ovogodišnja zapažena izdanja domaćih autora.

U sredu, 23. oktobra od 18.00, knjigu će potpisivati Nebojša Krivokuća, autor zbirke tekstova “39 pesama”.

U četvrtak, 24. oktobra od 18.00, knjigu “Nesanica za dvoje” će potpisivati spisateljica Mirjana Ognjanović i ilustrator Slavko Krunić.

Booka je za Sajam spremila i akciju rasprodaje starijih naslova čije količine su na izmaku – četiri knjige za 999 dinara. U ponudi će biti desetak knjiga među kojima će zainteresovani moći da izaberu četiri njima zanimljive I da ih kupe za samo 999 dinara.

Izdavačka kuća Booka osnovana je 2009. godine u Beogradu sa idejom promovisanja kvalitetne savremene književnosti. Do sada je objavila knjige autora kao što su: Frederik Begbede, Rju Murakami, Džefri Judžinidis, Miranda Džulaj, Džon Makgregor, Andžej Stasjuk, Dejv Egers, Džonanatan Letem i Zejdi Smit.

Beogradski međunarodni sajam knjiga otvoren je od 20. do 27. oktobra, svakog dana od 10.00 do 21.00. (danubeogradu.rs)

loading...