Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Slobodna zona: Anja Đorđević i bend
Anja Đorđević
Anja Đorđević

Slobodna zona: Anja Đorđević i bend

U Kulturnom centru Rex, 1. novembra od 20.00, nastupiće Anja Đorđević sa svojim bendom, u okviru Muzičkog zagrevanja za Filmski festival Slobodna zona.

Bend koji su oformili kompozitorka Anja Đorđević, Petar Živanović, Boris Brezovac, Ivan Ranković, Sava Đurić i Srđan Đorđević, posvećen je izvođenju starih šlagera u novom ruhu, sa novim tekstovima, u novim muzičkim odorama.

Aranžmane svih pesama – šlagera, kancona, džez standarda i pop hitova napisala je Anja Đorđević, koja ih i peva. Nije česta pojava da kompozitori pevaju sopstvene note, da koriste svoj glas kao oruđe kojim ispituju i prigrljuju svet. Anja Đorđević je vezana za svet melodija i pesme, koje alhemijski obogaćuje, transformiše, očuđuje, dajući im nov život i nove slike.

Na tom putu su joj pomogli dramturzi Maja Pelević i Slobodan Obradović, napisavši potpuno drugačije i neočekivane reči na poznate, stare tonove. Takođe, sam bend – sastavljen od vrsnih solista dva simfonijska orkestra (Beogradske filharmonije i SORTS), odnosno orkestra Pozorišta na Terazijama je na svoj način, doprineo da pesme zvuče originalno, drugačije i nesvakidašnje.

Ovogodišnje muzičko zagrevanje pred Filmski festival Slobodna zona organizovano je u saradnji sa Ring Ring festivalom.

Cena ulaznice je 200 dinara. (danubeogradu.rs)

loading...