Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Vama u čast: Jovan Kolundžija i Gudači Sv. Đorđa

Vama u čast: Jovan Kolundžija i Gudači Sv. Đorđa

U sredu, 13. novembra od 20.00, u Kolarcu na gala koncertu Vama u čast nastupiće Jovan Kolundžija i Gudači Sv. Đorđa.

U čast svih onih koji na kraju svake godine sa nestrpljenjem očekuju novi koncertni projekat maestra Kolundžije na Kolarcu, osmišljen je program koji će za publiku biti veoma atraktivan. Pored najlepših kompozicija velikana klasike – Baha, Krajslera, Sen-Sansa, Masnea i Sarasatea, na repertoaru Jovana Kolundžije po prvi put će biti i dela najpoznatijeg autora filmske muzike, Enija Morikonea.

Publika će prisustvovati zanimljivom spoju klasike i filmske muzike u obradi za violinu u kamerni orkestar.

Koncert Ladies in Lavender koji je obeležio prošlu muzičku sezonu i koji je posle duge pauze na sceni ponovo spojio maestra Kolundžiju i najugledniji srpski kamerni orkestar, Gudače sv. Đorđa, predstavio je ideju koja su sa oduševljenjem pozdravili i publika i muzička kritika. Naime, koncert je uz neka od najomiljenijih i najizvođenijih dela velikana klasike, doneo i popularne teme filmske muzike, koje su se po prvi put našle na repertoaru maestra Kolundžije.

Sledeći ovaj koncept koji je naišao na izuzetno odobravanje, naredni projekat ovih umetnika će pored popularnih kompozicija istaknutih autora klasike, doneti i filmske muzičke teme najvećeg kompozitora ovog žanra, širom sveta omiljenog Enija Morikonea i njegovu muziku iz Oskarom nagrađenog filma Đuzepea Tornatorea „Cinema Paradiso“, koju je svojim izvođenjima proslavio jedan od najvećih violinista svih vremena, Isak Perlman.

Ulaznice za koncert Vama u čast: Jovan Kolundžija i Gudači Sv. Đorđa u prodaji su na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

Pokrovitelj koncerta je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. (danubeogradu.rs)