Naslovna » Izlasci » Festivali » Vizualizator – prvi beogradski festival fotografije
Vizualizator
Vizualizator

Vizualizator – prvi beogradski festival fotografije

Od 1. do 4. novembra biće održan prvi beogradski festival fotografije – Vizualizator.

Manifestacija će biti realizovana na više lokacija: Narodni muzej, Muzej 25. maj, SKC, CZKD, UN „Svetozar Marković“, UK Palilula, Akademija umetnosti, Medija Centar UNS, Akademija lepih umetnosti.

Projekat Vizualizator realizovaće Centar za razvoj fotografije u saradnji sa gradskim i državnim institucijama. Vizualizator će svojim inovativnim pristupom analizirati fotografiju sa različitih aspekata: kao vizuelnu umetnost, socijalni fenomen i moćno medijsko sredstvo.

Cilj organizatora festivala Vizualizator je kreiranje platforme za razvoj fotografije, kao jedne od kreativnih industrija u Srbiji i poveća značaj medijske pismenosti. Uključene su brojne aktivnosti: osam tribina, pet radionica, dve debate, četiri izložbe, koncert i prateće aktivnosti.

Vizualizator donosi nove perspektive i mogućnosti profesionalcima i mladim ljudima koji žele da grade svoju karijeru u oblasti fotografije, a eksperti iz inostranstva će svojim znatnim iskustvom doprinositi ovom projektu učestvovanjem u online diskusijama, kao i u nekoliko radionica, gde će preuzeti ulogu predavača.

Projekat je dizajniran sa ciljem da donese nove perspektive i mogućnosti profesionalcima i mladim ljudima koji žele da grade svoju karijeru u oblasti fotografije. Vizualizator će kroz svoje aktivnosti raditi na usavršavanju veština kustosa, muzeologa, i menadžera u kulturi. Aktivnosti tokom festivala su usmerene na ponovno izgrađivanje i korenito menjanje percepcije koju imamo prema fotografiji.

U svetu, fotografija ima ozbiljnu ulogu kao važan dokumentarni resurs i informativno sredstvo u novinarstvu, dok je u Srbiji njen značaj u velikoj meri zanemaren.

Više informacija pronađite OVDE. (danubeogradu.rs) 

loading...