Izdvajamo
Naslovna » Turizam » Beograd među najboljim evropskim destinacijama

Beograd među najboljim evropskim destinacijama

Od ove nedelje Beograd se nalazi među najboljim i najlepšim destinacijama u Evropi, bar sudeći po uredništvu turističkog portala European Best Destinations (EBD).

Srpska prestonica dobila je svoju stranicu na ovom portalua predstavljena je kao grad sa obiljem kulturnih atrakcija i širokim spektrom događaja koji privlače posetioce iz cele Evrope. Ističe se bogata istorija grada i posebno Beogradska tvrđava.

Na ovoj stranici Beograd je predstavljen prelepim fotografijama, muzičkim spotom „Belgrade“ DJ Reeplee-ja i panoramskom slikom grada. Nezaobilazna rubrika Top Things To Do predstavlja Beogradsku tvrđavu, Dvorski kompleks, Zemun, Muzej Nikole Tesle, Knez Mihailovu i Trg Republike.

Pre nekoliko meseci Istanbul je izabran za top destinaciju 2013, a među prvih pet gradova su i Lisabon, Beč, Barselona i Amsterdam. Ovim predstavljanjem Beograd će učestvovati u izboru Najbolje evropske destinacije 2014.

EBD je neprofitna evropska organizacija sa sedištem u Briselu koja se bavi promocijom evropske kulture i turizma. Po mišljenju čelnika ove organizacije, 2014. će za Beograd biti rekordna godina što se tiče turističke posete i očekuju da će prezentacija na njihovom portalu doprineti da turisti širom sveta otkriju sve lepote srpske prestonice. (danubeogradu.rs)

loading...