Izdvajamo
Naslovna » DuBioza » Beograd na Twitter-u
Vrabac
Vrabac

Beograd na Twitter-u

Beograd i Twitter imaju nešto zajedničko. Ptičicu. Twitter ima plavu (ili belu) ptičicu, a Beograd vrapca. I to je tako slatko jer Beograđani baš vole Twitter.

Mi Beograđani i mi manje Beograđani. Mi iz centra i mi sa periferije. Mi koji smo došli iz „Niš“ i „Vranje“, mi koji smo došli iz Vojvodine. Mi koji smo odakle god došli. Svi mi koji nosimo Beograd u srcu i ne damo na njega, kada ga blate.

Nama je nešto zajedničko. Svakom prolazniku, onom koji čeka u redu da plati račune, koji kupuje kokice, pije kafu u zadimljenom kafiću na pauzi… Svi smo mi duša ove prestonice. Svima nam sinhronizovano kuca srce kada pričamo o njemu ljudima koji ga nikad nisu posetili, svi se ježimo kada se začuje Marjanović i „Beograde„, a mi negde u tuđini.

Beograd je lep, Beograd je zabavan. Beograd ima snagu dvadesetogodišnjaka i nežnost devojčice sa pegama. On osvaja svojim gostoprimstvom, on je nama svima domaćin, sjajan domaćin. Uvek je nasmejan i uvek ima da ti ponudi nešto slatko kada je sve ostalo loše. (On ljubav svakome da…)

Beograđani vole Twitter i vole da pomenu Beograd u svojim tvitovima. Izdvojili smo neke (naj)lepše, duhovite, izdvojili smo neke autore koji su do poslednjeg, stočetrdesetog znaka zaljubljeni u Beograd

 

loading...