Naslovna » DuBioza » Beograd na Twitter-u
Vrabac
Vrabac

Beograd na Twitter-u

Beograd i Twitter imaju nešto zajedničko. Ptičicu. Twitter ima plavu (ili belu) ptičicu, a Beograd vrapca. I to je tako slatko jer Beograđani baš vole Twitter.

Mi Beograđani i mi manje Beograđani. Mi iz centra i mi sa periferije. Mi koji smo došli iz „Niš“ i „Vranje“, mi koji smo došli iz Vojvodine. Mi koji smo odakle god došli. Svi mi koji nosimo Beograd u srcu i ne damo na njega, kada ga blate.

Samo mi koji smemo da psujemo saobraćaj, da mrzimo gužve, koji se usuđujemo da kupujemo Bus plus kartice, mi koji smo na birou, koji plaćamo ogromne školarine, koji nemamo za kulturu jer moramo nešto i da jedemo. Svi mi koji nikako da se usudimo da ponovo pokrenemo demonstracije…

Nama je nešto zajedničko. Svakom prolazniku, onom koji čeka u redu da plati račune, koji kupuje kokice, pije kafu u zadimljenom kafiću na pauzi… Svi smo mi duša ove prestonice. Svima nam sinhronizovano kuca srce kada pričamo o njemu ljudima koji ga nikad nisu posetili, svi se ježimo kada se začuje Marjanović i „Beograde„, a mi negde u tuđini.

Beograd je lep, Beograd je zabavan. Beograd ima snagu dvadesetogodišnjaka i nežnost devojčice sa pegama. On osvaja svojim gostoprimstvom, on je nama svima domaćin, sjajan domaćin. Uvek je nasmejan i uvek ima da ti ponudi nešto slatko kada je sve ostalo loše. (On ljubav svakome da…)

Beograđani vole Twitter i vole da pomenu Beograd u svojim tvitovima. Izdvojili smo neke (naj)lepše, duhovite, izdvojili smo neke autore koji su do poslednjeg, stočetrdesetog znaka zaljubljeni u Beograd

 

Uređuje: DuB volonteri