Naslovna » Izlasci » Film » Bitka godine u bioskopima od 28. novembra
Bitka godine

Bitka godine u bioskopima od 28. novembra

U beogradskim bioskopima od 28. novembra prikazivaće se (tinejdžerski) mjuzikl Bitka godine (Battle of the Year).

Bitka godine je Olimpijada u brejkdensu. To je turnir koji se održava svake godine i na kome učestvuju najbolje grupe iz celog sveta. Amerikanci nisu pobedili petnaest godina. Hip hop mogul iz Los Anđelesa želi da vrati svoju zemlju na sam vrh i za trenera svog tima angažuje prijatelja, bivšeg košarkaškog trenera.

Naoružani teorijom da pravi trener može od svakog tima da napravi šampione, njih dvojica okupljaju Tim snova, najbolje B-bojse u zemlji. Na samo tri meseca do Bitke godine, od 12 talentovanih pojedinaca, oni moraju stvoriti tim koji pobeđuje.

Reditelj i koscenarista je Benson Li, čiji je dokumentarac Planet B-boy bio najgledaniji dokumentarac 2008. godine u Americi. U glavnim ulogama su mladi pevač Kris Braun, Džoš Pek i Džoš Holovej.

Inspirisan entuzijazmom mladih plesača koji su fantastično upotrebili veštine i plesačka umeća i bez kojih film ne bi mogao da bude snimljen, Holovej kaže: „Stvari koje oni mogu fizički da urade su neverovatne; divim se njihovom duhu i energiji. Kao veliki fan brejkdensa bio sam očaran time šta sve ovi momci mogu da izvedu. Dok ih gledate kao da ste svi u nekom bestežinskom prostoru“.

Svako ko je učestvovao u snimanju filma od „originalnih“ klinaca pokušao je da prenese njihovu strast i znanje na veliko platno. Oni stariji, koji su bili deo filmske ekipe, kako ispred tako i iza kamere, napominju da je brejkdens sada na drugačijem nivou nego što je bio u njihovo vreme. Novi klinci su sposobni za neverovatne akrobacije u vazduhu, za koje su oni, kako kažu, mogli samo da sanjaju. (danubeogradu.rs)

loading...