Naslovna » Porodica » Bubamara u parku na Zvezdari

Bubamara u parku na Zvezdari

U dobroj atmosferi i dečju graju na Zvezdari je zvanično otvoren novi park Bubamara u stambenom bloku između ulica: Vojvode Bogdana, Igmanske, Vojvode Brane i Milorada Šapčanina.

Da je za za stanare MZ „Vukov spomenik“ ovo veoma važan događaj pokazali su svojim prisustvom i podrškom. Deca iz vrtića sa svojim roditeljima uz balone, pesmu i vesele osmehe oplemenili su događaj, a vredne komšije: stanari, Pekara „Marko“ i Pekara „Trpković“, Restoran „Zapata“ začinili su svojim učešćem i posluženjem toplim pecivom i sokovima. Kod Stojne u krojačkoj radnji kuvala se komšijska kafa. Sve to dovoljno govori o atmosferi bliskosti i prijateljstva.

Predsednik opštine Zvezdara Edip Šerifov i direktor JKP „Zelenilo Beograd“ Vladimir Bogićević predali su park Bubamara deci i odraslima na upotrebu i uživanje, a što je i najbitnije i na čuvanje, uz reči zahvalnosti i poruke građanima da su dobre inicijative, predlozi i zajednička energija najbolja garancija za pravi rezultat.

Tri nivelacione površine međusobno povezane stepenicama i pešačkim rampama oplemenjene su zelenilom i travom, a na platou su na bezbednu gumenu podlogu postavljeni dečji rekviziti iz novog programa JKP „Zelenilo Beograd“, a osim toga tu su i nove klupe, šahovska tabla na novom stolu za deke, bake, komšije i prijatelje iz kraja

Srce parka je novo igralište sa ljuljaškom, vrteškom, klackalicom, njihalicom, opremljeno zaštitnom tartan podlogom u obliku prave bubamare, površine 100 metara kvadratnih.

GO Zvezdara u saradnji sa JKP „Zelenilo Beograd“ pobrinula se za lak pristup parku, pa su urađene prilazne rampe. Završetku radova u roku doprinelo je lepo vreme koje je radnicima olakšalo posao.

Ipak najlepša slika bila je kada se svečanost završila, ostala su deca kojoj su se pridružili i oni koji nisu stigli na otvaranje, njihovoj sreći nije bilo kraja.

Ostalo je samo da se apeluje na odrasle i decu da čuvaju ovaj jedinstveni park. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.