Naslovna » BG špijun » Dom omladine Pančevo: Nova dvorana Apolo i koncert Rundek Cargo trija

Dom omladine Pančevo: Nova dvorana Apolo i koncert Rundek Cargo trija

U subotu, 23. novembra od 21.00 koncert Rundek Cargo trija biće priređen u novoj dvorani Apolo u Domu omladine Pančevo.

Trio nastupa u okviru srpske turneje i to u sastavu: gitarista i pevač Darko Rundek, violinistkinja Isabel i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić. Gitarista, pevač i autor Darko Rundek, frontmen zagrebačkog benda Haustor koji je iza sebe ostavio niz uticajnih albuma poput „Trećeg svijeta“ (1983), otisnuo se devedesetih u izuzetno uspešnu samostalnu karijeru objavivši niz danas kultnih albuma – „Apokalipso“ (1997), „U širokom svijetu“ (2000), „Ruke“ (2002) i „MHM A-HA OH YEAH DA-DA“ (2006).

U želji da napravi novi iskorak u svojoj karijeri, Rundek se uz Isabel i Ducu iz Cargo orkestra, otisnuo u novu muzičku pustolovinu zvanu Rundek Cargo Trio koji je 2010. godine objavio prvi album „Plavi avion“.

U novootvorenoj dvorani Apolo publika će imati priliku da uživa u dobroj atmosferi i muzici, po čemu se koncerti ovog sastava posebno pamte.

Karte se mogu naći u prodaji na blagajni Kulturnog centra Pančeva, po ceni od 600 dinara, i na dan koncerta po ceni od 800 dinara. Istog dana, pre zvaničnog otvaranja, u 20.30, neformalna grupa C6H6 KIDS otvoriće „Outside galeriju“ Doma omladine Pančevo StreetArt performansom.

Posle više meseci građevinskih radova, 23. novembra svečano će biti otvoren nov, kompletno renoviran multifunkcionalan prostor – dvorana Apolo. Inicijativu rekonstrukcije stare bioskopske dvorane Apolo podržao je Grad Pančevo kako bi se nadoknadio nedostatak adekvatnog prostora za okupljanje mladih.

Ove godine obeležava se 100 godina od prve bioskopske projekcije u Pančevu, organizovane upravo u ovom prostoru, objektu nekadašnjeg bioskopa Apolo, osnovanog 1913. godine. (danubeogradu.rs)