Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Doris Dragović u Areni i Spensu

Doris Dragović u Areni i Spensu

Jedna od najboljih vokalnih solistkinja sa prostora bivše Jugoslavije, Doris Dragović, održaće dva velika solistička koncerta, 14. februara u Kombank areni i 8. marta u novosadskom Spensu.

Ulaznice za koncert u Areni prodavaće se od 14. novembra po cenama od 1.500 do 2.900 dinara na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, „Ušće“ SC i putem sajtova kombankarena.com i eventim.rs.

Prethodnih 30 godina Doris Dragović je oduševljavala svojim pesmama i pojavom. Njenu bogatu karijeru obeležili su brojni albumi, nastupi na festivalima, kao i dva nastupa na pesmi Evrovizije. Ljubitelji dobre muzike Doris Dragović svrstavaju u zvezde čiji sjaj ne bledi i koje su uvek na vrhu ali nikada nisu bile deo tipičnog estradnog sveta. Posle velikog hita „Željo moja“ sa kojim je predstavljala Jugoslaviju na pesmi Evrovizije 1986. godine, njena karijera išla je uzlaznim tokom. Ređale su se pesme i albumi koji su nosili etikete „zlatna“, „dijamantska“, „platinasta“, velike turneje i koncerti.

More nagrada
Na scenu je izašla 1981. godine, iskoristivši priliku da zapeva u grupi More, u kojoj su pre nje glavni vokal pevali Oliver Dragojević i Meri Cetinić. U svet muzike uveli su je Slobodan Kovačević i Tedi Spalato, tadašnji lideri grupe u kojoj je ostala do 1986. godine kada kreće njena solistička karijera. Saradnja sa Zrinkom Tutićem dovela ju je na tadašnju Jugoviziju sa pesmom „Željo moja“, koja joj je donela pobedu i na evrovizijskom takmičenju u norveškom Bergenu, 11. mesto.

Devedesetih godina objavljeni su njeni najveći hitovi, a na brojnim festivalima zabežila je visoke plasmane i mnoštvo nagrada, čime je postala jedna od najviše nagrađivanih pevačica.

Sa pesmom „Marija Magdalena“ 1999. godine pobedila je na Dori i otputovala na Evroviziju u Jerusalem, gde je osvojila visoko četvrto mesto. Posle Evrosonga izašao je album „Krajem vijeka“ koji je predstavio jednu novu Doris, sa nešto bržim i komercijalnijim pesmama. Nastavljajući u pop-dance maniru, usledio je album „Lice“, a 2001. godine velikim koncertom u Smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela „Esplanade“ proslavila je 20 godina estradnog rada. Zajedno sa prijateljima i kolegama koji su je pratili kroz njenu karijeru pevala je svoje najlepše pesme, a publici potom poklonila album „Doris, s ljubavlju“, sastavljen od najlepših balada.

Album „Malo mi za sriću triba“ izdala je krajem 2001. godine, vrativši se svom prepoznatljivom stilu, mediteranskom zvuku koji najbolje ocrtava njen senzibilitet i odgovara njenom vokalu i temperamentu.

„Scena je samo moja uloga“
Sa izdavačkom kućom Dallas Records 2009. godine sklapa ekskluzivan ugovor i objavljuje album „Ja vjerujem“. Sa njega se izdvajaju balade kao što su „Dobra večer dobri ljudi“, „Ja vjerujem“ i dr.
Iako su mediji želeli da je stalno prate, Doris Dragović je više od decenije bila povučena od javnosti ne dajući intervjue i izjave na temu svog profesionalnog i privatnog života. „Moji argumenti za postojanje na sceni su čisto umetničke prirode“, izjavila je Doris Dragović i dodala: „U što su težem obliku bili, to je bio veći izazov. Ljudi su tako i sudili o meni. Ali, scena je samo moja uloga, to nisam ja“.

O svom periodu pauziranja sa javne scene, Doris je rekla: „Rekla bih da je, dakle, poslednju deceniju obeležilo sazrevanje i lepo putovanje prema mudrosti. Naizgled nebitne stvari na koje se više i ne osvrćemo, u stvari su sam život… Ljudi, savest, ljubav, vreme. Ne mogu da analiziram proživljeni dan ako živim prebrzo. Zato mi treba beg od vreve, gužve, bezglave i bezrazložne žurbe, pa ih i ne podnosim. Kao što pesma kaže – ‘malo mi za sriću triba’ – a ljudi, ljubav, savest, vera, vreme koje imam moje su stvarno bogatstvo“.

Krajem prošle godine a posle više od deset godina pauze na nagovaranje brojnih obožavaoca, Doris Dragović je održala veliki solistički koncert u Dvorani Vatroslav Lisinski koji je bio rasprodat do poslednjeg mesta.

U Kombank Areni i Spensu, Doris Dragović pružiće izvrsnu interpretaciju praćenu odličnim muzičarima i podsetiti publiku na pesme kao što su „Željo moja“, „Marija Magdalena“, „Anđeo Gabrijel“, „Malo mi za sriću triba“ i mnoge druge koji su obeležili njenu karijeru. (danubeogradu.rs)

loading...