Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Expo-Zim 2013, od 28. novembra do 1. decembra

Expo-Zim 2013, od 28. novembra do 1. decembra

U hali 4 Beogradskog sajma biće održan 28. Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije Expo-Zim 2013.

Ovo je najveća izložba zimske sportske opreme u Srbiji i sajam kojim po tradiciji počinje zimska sportska i turistička sezona. Na četvorodnevnom prazniku zimskih sportova i turizma učestvovaće više od 70 izlagača, proizvođača, uvoznika i distributera zimske sportske opreme, turističkih agencija, skijališta, zimskih turističkih centara, hotela, odmarališta.

Posetioci sajma Expo-Zim imaće i ove godine ekskluzivnu priliku da vide na jednom mestu izložbu najsavremenije zimske sportske opreme i najpovoljnijih turističkih aranžmana za predstojeću zimu i novogodišnje i božićne praznike, uključujući tradicionalnu razmenu i reparaciju polovne opreme, koja se, početkom svake zime, obavlja na Beogradskom sajmu tokom trajanja ove manifestacije.

Proizvođači i distributeri sportske opreme predstaviće najnovije kolekcije zimske sportske opreme i odeće najpoznatijih svetskih brendova za sezonu 2013/2014. godinu, najnovije modele skija, snowbordova, klizaljki, jakni, kombinezona, sanki, rukavica, naočara, kapa.

Popusti, noviteti, promocije…

Ljubitelji skijanja moći će da kupe ski pas za naše skijaške centre sa popustom od 10%. Proizvođači i distributeri sportske opreme obećavaju popuste na svoje proizvode od 15 do 70%. Turističke agencije odobravaće posetiocima sajma posebne pogodnosti za aranžmane tokom novogodišnjih praznika i predstojece zime.

U izlagačkom segmentu novih mašina i tehnologija prvi put na ovogodišnjem sajmu Expo-Zim svim ljubiteljima skijanja biće predstavljena mašina koja, uz pomoć vakuum FIT tehnologije, prilagođava ski cipele anatomiji bilo kojeg stopala. Ova tehnologija omogućava da se školjka skijaških cipela savršeno uklopi prema bilo kojem stopalu. Biće predstavljeni i uređaji za reparaciju skija, koji omogućavaju obnovu kvaliteta i revitalizaciju već korišćene skijaške opreme.

Skijališta Srbije promovisaće na svom izlagačkom prostoru brojne pogodnosti i popuste tokom promotivnih nedelja. Osim porodične i nedelje za žene i parove, Skijališta od ove godine uvode i promotivnu nedelju za studente i đake, sa posebnim popustima za sve ove kategorije ljubitelja zimskih sportova u našim skijalištima. U okviru svog sajamskog nastupa Skijališta Srbije predstaviće Zlatibor, Kopaonik, Staru planinu i druga naša skijališta.

Turistička organizacija Istočno Sarajevo predstaviće turističku ponudu Jahorine, Zbornica gorskih centara Slovenije predstaviće Kranjsku goru, Pohorje, Bled, Krvavec, Roglu, Cerkno, Vogel i druge slovenačke skijaške centre. Posebno će biti predstavljeni bugarski Borovec i crnogorski centri Bjelasica i Durmitor.

Udruženje ljubitelja skijanja „Skibus“, najveće skijaško udruženje na ovim prostorima, predstaviće na sajmu program „Skijanja za svačiji džep“ u poznatim evropskim skijaškim centrima, dok će domaće turističke agencije, osim posete prestižnim skijalištima, predstaviti i ponudu aranžmana za novogodišnje i božićne praznike.

Prateći programi

U okviru pratećeg programa, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i Skijaški savez Srbije organizuju u petak, 29. novembra u svečanoj sali direkcije Beogradskog sajma, redovni godišnji seminar usavršavanja.

Asocijacija „Sport za sve“ Beograda će promovisati Zimski festival dečje rekreacije (Zlatibor, 15-21. februar), Zimske susrete rekreativaca (Jahorina, 27-30. mart), vikende na snegu, rekreativne programe u Beogradu i na Divčibarama, Beogradsku biciklijadu i ekološki rekreativni kamp u Perućcu. U okviru stručne tribine „Sport za sve“, u subotu 30. novembra u 12.00, u svečanoj sali direkcije Beogradskog sajma, predstavnici Beograda, Novog Sada i Zagreba razgovaraće o temi „Rekreativni programi u urbanim sredinama“.

Posle brojnih skijaških legendi sa zapada, Expo-Zim prvi put će otvoriti jedan skijaš sa istoka, najuspešniji bugarski alpski skijaš svih vremena, Petar Popangelov.

Popangelov je prvi bugarski skijaš koji je dospeo u svetsku skijašku elitu. Jedanaest godina uzastopno je učestvovao u Svetskom kupu, u 37 nadmetanja plasirao se u prvih deset, devet puta se nalazio na pobedničkom postolju. Osvojio je šesto mesto u slalomu na dve zimske olimpijade – u Lejk Plesidu 1980. i Sarajevu 1984. godine. Bio je trostruki svetski studentski šampion u slalomu.

Sajam će biti otvoren za posetioce svakog dana od 10.00 do 20.00. Cena ulaznice je 300 dinara. Svečano otvaranje ovogodišnjeg sajma Expo-Zim je u četvrtak, 28. novembra u 12.00. (danubeogradu.rs)

loading...