Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Il Divo ponovo u Beogradu, 24. septembra 2014.

Il Divo ponovo u Beogradu, 24. septembra 2014.

Klasična crossover grupa, Il Divo, koja obara sve rekorde prodaje i ima više od 26 miliona prodatih albuma – nastupiće ponovo u Kombank areni, 24. septembra 2014.

Novi nastup zove se „Il Divo – A Musical Affair: Najpopularnije pesme sa Brodveja uživo„, a to će biti treće gostovanje u Beogradu ovog popularnog kvarteta koji naša publika uvek sa nestrpljenjem očekuje.

Na novu turneju kreću kako bi promovisali šesti album po redu „A Musical Affair„. Ovo je njihova prva kompilacija sa pesmama iz čuvenih brodvejskih mjuzikala kao što su „Phantom of the Opera“, „Carousel“ i „West Side Story“, a na njemu se nalaze i dueti sa zvezdama kao što su Barbra Streisand, Kristin Chenoweth, Nicole Scherzinger, Heather Headley i Michael Ball.

Ulaznice za koncert Il Divo mogu se kupiti po cenama od 3.500, 3.900, 4.500, 5.500, 5.900, 7.900 i 9.900 dinara. Karte se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima kao i na blagajnama Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, Ušće SC i putem sajtova kombankarena.com i eventim.rs.

Prvi put na Brodveju

Nedavno je, po prvi put u karijeri, Il Divo nastupao na brodvejskoj pozornici. Na koncertima su se smenjivale najpoznatije pesme iz brodvejskih mjuzikala kojima su lične pečate dali Carlos, David, Urs i Sebastian. Kao specijalna gošća, pridružila im se Heather Headley, jedna od trenutno najpoznatijih pevačica Brodveja. Članovima kvarteta mjuzikli nisu nepoznati; Carlos je glumio u „Les Miserables“ u Španiji 1993, a David je glumio Rodolfa u brodvejskoj postavci „La Boheme“ 2003. godine koja je čak sedam puta bila nominovana za prestižnu nagradu Tony.

Novi šou je razvio Brian Birk, dugogodišnji saradnik grupe Il Divo i umetnički direktor koji je zaslužan i za seriju nastupa La Reve i Celine Dion u Las Vegasu, kao i Eltona Johna, Roda Stewarta i grupe The Killers.

Album „A Musical Affair“ prikazuje romantično i emocionalno izvođenje pravih klasika kao što su „Some Enchanted Evening“ (South Pacific), „Bring Him Home“ (Les Miserables), „Tonight“ (West Side Story) i mnogih drugih, na njihov jedinstven, upečatljiv način. Il Divo je ove popularne i obožavane pesme, doneo u novim aranžmanima a u izvođenjima pridružuju im se i poznati brodvejski pevači.

Ovi vrhunski muzičari iskazali su svoj talenat u pesmama kao što su „Music of the Night“ (Phantom of the Opera) – live duet sa Barbrom Streisand; „All I Ask Of You“ (Phantom Of The Opera) – duet sa Kristin Chenoweth; „Memory” (Cats) – duet sa Nicole Scherzinger i „Can You Feel The Love Tonight“ (The Lion King) – duet sa Heather Headley.

Povodom novog albuma, Urs Buhler je izjavio: „Bilo je vrlo inspirativno raditi na takvim legendarnim pesmama iz sveta brodvejskih mjuzikala za naš novi album i nestrpljivi smo da počnemo da ih izvodimo u svom stilu pred našim fanovima širom sveta“. (danubeogradu.rs)

loading...