Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert Mystical Ireland, 13. decembra

Koncert Mystical Ireland, 13. decembra

Riverdens rekorder Marko Mićić i plesna trupa Celtic Rhythm održaće koncert irskog plesa Mystical Ireland u petak, 13. decembra od 20.00, u UK „Vuk Karadžić“.

Te večeri, u Bulevaru kralja Aleksandra 77a publika će doživeti magičnu Irsku, uz plesove vila i zavodljiv ritam cipela za step uz autentičnu muziku i tradicionalne irske instrumente.

Koncert Mystical Ireland je spoj tradicionalnih i modernih irskih soft i step plesova uz karakterističnu irsku muziku, po ugledu na velike svetske spektakle poput Riverdance i Lord of the Dance predstava.

Tokom ove sezone trupa je imala niz uspešnih nastupa po Srbiji, kao i dva koncerta u pozorištu Madlenianum, a sezonu će zatvariti novogodišnjim koncertom za koji su pripremljena posebna iznenađenja, među kojima je i gostovanje benda Nit koji izvodi tradicionalne pesme iz celog sveta.

Trupa Celtic Rhythm, koju je osnovao profesionalni irski plesač i Riverdens rekorder Marko Mićić, ove godine je proslavila jedanaest godina postojanja. Keltik Ritam se može pohvaliti mnogobrojnim nastupima u regionu, i mnogobrojnim nagradama sa takmičenja – sedam zlatnih medalja sa državnih, i 34 medalje sa međunarodnih takmičenja u irskom plesu.

Cena ulaznice je 350 dinara. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.