Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Radno vreme za praznik, Rob Stjuart u Beogradu…
Weedzor Solo Show Ivana Vidovića
Weedzor Solo Show Ivana Vidovića

Mini BG vesti: Radno vreme za praznik, Rob Stjuart u Beogradu…

»»» Dežurni nespecijalizovani prodajni trgovinski objekti, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, mini-marketi i drugo) dan uoči praznika, 10. novembra, i na sam praznik, 11. novembra, moraju da rade najmanje od 9.00 do 12.00. Šoping centri, Delta City i Ušće SC, radiće normalno, od 10.00 do 22.00.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda rade od 00 do 24, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6.00 do 20.00. Ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, koji se nalaze u stambenim zgradama na dan državnog praznika – Dan primirja u Prvom svetskom ratu mogu početi sa radom najranije u 6.00 sati i raditi najduže do 24.00 i mogu emitovati muzički program najduže do 23.00. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru utvrđenog maksimalnog radnog vremena, non-stop. Zelene pijace će u ponedeljak, 11. novembra, raditi od 6.00 do 14.00. Tržni centar „Depo“ će raditi uobičajeno, od 10.00 do 20.00, kao i Tržni centar „Krnjača“ (cvetna pijaca), od 11.00 do 20.00. Otvoreni tržni centar Novi Beograd (popularni „Buvljak“) i „Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac“ neće raditi.

»»» JKP „Parking servis“ u ponedeljak, 11. novembra, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, neće vršiti naplatu parkiranja u zoniranim delovima grada, a zatvoren će biti šalter Službe parking kontrole u Ulici Starine Novaka 22, kao i Korisnički servis u Ulici kraljice Marije 7 i Mileševskoj 51. Sve javne garaže i posebna parkirališta biće neprekidno otvoreni.

»»» Povodom specijalne projekcije filma „Slotera Nika za predsednika“, Rob Stjuart je došao u Beograd i sa ekipom filma i prijateljima, koje je stekao prilikom prve posete Srbiji, pogledaće film u bioskopu Cineplex Delta City, 12. novembra od 20.00. Karte za specijalnu projekciju su u prodaji i broj mesta je ograničen.

»»» U ponedeljak, 11. novembra od 20.00 u UK Parobrod biće otvorena izložba „Weedzor Solo Show“ Ivana Vidovića koji je poznat kao Weedzor. Weedzor uspeva da na sasvim prirodan način transformiše likove iz svog raznobojnog univerzuma – sa crteža na zid, sa zida na platno, sa platna na komad drveta – svaki put prelazeći novu etapu kreativnog putovanja koje je istovremeno i ispred i iza njega.

»»» Kolekcija akvarela Milutina Popovića biće predstavljena u Prodajnoj galeriji Beograd od 14. novembra (19.00) do 2. decembra. Ideja Zdravka Vučinića, autora izložbe iz serijala „Iz privatnih kolekcija“, je da upozna javnost sa radovima Milutina Popovića u tehnici akvarela. Izložena dela bila su sastavni deo glavnih tokova jugoslovenske i srpske umetnosti prošlog veka.

»»» Na pijaci – trgu u Zemunu od 12. do 17. novembra, od 7.00 do 19.00, biće organizovana jesenja izložba meda na kojoj će se predstaviti pčelari iz cele Srbije. Oni će potrošačima ponuditi različite vrste meda, pčelinje proizvode, kozmetiku i preparate na bazi meda. Posle završetka izložbe određena količina meda će biti poklonjena dečjem vrtiću „Pčelica Maja“ u Zemunu.

»»» Na Klizalištu „Pingvin“ (Jurija Gagarina 78) u nedelju i ponedeljak, 10. i 11. novembra (9.30), biće održan jedanaesti „Trofej Beograda“ u hokeju na ledu u kategoriji pionira. Organizator je Hokejaški savez Beograda, a pokrovitelj grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu.

»»» VII Rakija Fest će se ove godine, kao specijalno izdanje, održati 14. i 15. decembra u Mikser House-u. Kao jedna od najznačajnijih tema ovogodišnjeg festivala biće izbor za novu etiketu Beogradske rakije za 2014. godinu. Povodom toga, u Mikser House-u biće organizovana izložba svih dosadašnjih radova iz sezona 2012. i 2013. na temu BGD rakija – suvenir Beograda.

»»» Podsećamo, najbolji iluzionisti na svetu sa predstavom „Witness the Impossible“ održaće više nastupa u Beogradu (i Novom Sadu). Cene karata su od 2.200 dinara pa naviše. Predstave u Kombank Areni održaće se u sledećim terminima: 29. novembar (19.00), 30. novembar (15.00 i 19.00) i 1. decembar (15.00 i 19.00). (danubeogradu.rs)

loading...