Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Romansa od tri minuta, Stampedo, Bajkoviti kutak…

Mini BG vesti: Romansa od tri minuta, Stampedo, Bajkoviti kutak…

»»» Do kraja novembra u Galeriji Doma omladine Beograda biće otvorena izložba „Romansa od tri minuta“ Katarine Radović. Izložene fotografije čine priču o tangu kao društvenom fenomenu, o posetiocima tzv. milongi u Buenos Ajresu i Beogradu i snažnim emocionalnim stanjima plesača, dok plešu, kao i pre i posle plesa. Pored radova Katarije Radović, zainteresovani mogu da vide i fotografije Ramira Olive Klaverija, profesionalnog tango plesača iz Buenos Ajresa i Srđana Veljovića, fotografa iz Beograda. Utorkom i sredom od 16.00 do 18.00 održavaju se slobodne tango praktike u galeriji.

»»» Na sceni „Das Boot“ Ustanove kulture „Parobrod“ a u okviru projekta „Zagreb na službenom putu“, 23. novembra od 21.00, nastupiti hrvatski bend Stampedo. Ulaz na koncert je besplatan.

»»» U subotu, 23. novembra u 11.00, u knjižari „Plato“ (Knez Mihailova 48), biće otvoren „Bajkoviti kutak„. Poznati glumci čitaće najmlađoj publici bajke i priče, a program je zamišljen kao porodično druženje dece, roditelja i glumaca sa knjigom. Cilj pokretanja „Bajkovitog kutka“ je obrazovanje dece i usmeravanje na čitanje i na knjižare od ranog detinjstva. Glumica Ateljea 212 Branka Šelić biće gost i voditelj „Bajkovitog kutka“.

»»» U subotu, 23. novembra od 17.00, na sceni „Kult“ Ustanove kulture „Vuk Karadzić“ biće igrana predstava „Lepe reči napred – ostale stoj„, po tekstu Dušana Radovića. Predstava je interaktivna i deca posetioci zajedno sa glumcima učestvuju u predstavi: šminkaju glumce, pomažu im da se spreme, glume sa njima… Predstava je namenjena deci od šest do 12 godina.

»»» Neobična modna revija malih pasa koji će biti obučeni u moderne odevne kombinacije biće održana u utorak, 26. novembra od 18.30, u Ušće Shopping Centru, u prostoru Da Capo na drugom spratu. Krzneni ljubimci imaće na sebi garderobu različitih brendova, a žiri će izabrati najbolje „manekene“. U Ušće SC dozvoljeno je unošenje malih pasa.

»»» U ponedeljak, 25. novembra od 19.00, u Kući kralja Petra I (Vase Pelagića 40) biće otvorena izložba skulptura „Trojstvo“, akademskog vajara Luke Radojevića. Izložbu će otvoriti Tamara Ognjević, istoričar umetnosti. Do 2. decembra izložba će biti otvorena svakog dana od 12.00 do 18.00. Ulaz je slobodan.

»»» Od 25. do 30. novembra u Galeriji Stepenište (Šumatovačka 122) biće otvorena izložba fotografija Lidije Antonović „U kadru…“. Galerija je otvorena od 10.00 do 22.00. Umetnica je, putujući po Srbiji, Evropi i Africi, fotografisala prozore „koji su odraz istorije, arhitekture, kulture stanovanja, socijalnog statusa i interkulturalnosti“…

»»» U hali 3 Beogradskog sajma (Bulevar vojvode Mišića 14), od 26. do 29. novembra, biće održan 8. Sajam etno hrane i pića. Ovo je najveća smotra proizvođača tradicionalnih proizvoda. Predstaviće se više od 300 izlagača iz zemlje i inostranstva

»»» U novobeogradskoj Blok galeriji, i foajeu Novobeogradske kulturne mreže (Jurija Gagarina 221) do 29. novembra biće otvorena izložba „Internacionalni umetnički karavan – dela iz umetničke zbirke Tihomira Kondeva„. Predstavljeno je četrdeset dela poznatih domaćih i stranih autora među kojima su Božidar Damjanovski, Mladen Srbinović, Rubens Korubin, Ljiljana Blažeska, Milić od Mačve, Danka Petrovska, Mila Gvardiol.

»»» Ambasada Japana u Filološkoj gimnaziji u Beogradu organizovaće 28. novembra takmičenje u govorništvu na japanskom jeziku. Učestvovaće učenici svih razreda gimnazije sa smera za japanski jezik.

»»» Sajam meda, pčelinjih proizvoda, kozmetike i preparata na bazi meda biće održan od 23. do 27. novembra (7.00 do 19.00) na platou ispred pijace „Blok 44“. Po zatvaranju izložbe, određena količina meda će biti poklonjena roditeljskoj kući „Zvončica“ na Novom Beogradu.

»»» U utorak, 26. novembra od 20.00, u velikoj sali Doma omladine Beograda, grupa Shira U’Tfila održaće koncert sefardske muzike Balkana i Severne Afrike. Muzičare predvodi Stefan Sablić. Cena ulaznice je 400 dinara. (danubeogradu.rs)

loading...