Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » New Ritual Ensemble: Times Of Day

New Ritual Ensemble: Times Of Day

Koncertnu svitu za saksofon i kamerni ansambl Times Of Day (Doba dana) izvešće New Ritual Ensemble, 23. novembra od 20.00 u Kolarcu.

Ansambl predvodi kompozitor Boris Kovač (sopran/alt saksofon, bas klainet), a tu su i Vladimir Ćuković i Marta Kojadinović (violine), Slobodanka Stević (klavir), Siniša Mazalica (kontrabas), Aleksandar Stankov (viola), Milica Svirac (violončelo) i Lav Kovač (udaraljke).

Novo delo renomiranog vojvođanskog kompozitora i instrumentaliste Borisa Kovača biće premijerno izvedeno u u Dvorani Kolarčeve zadužbine, a dva dana kasnije u novosadskoj Sinagogi.

Ova kompozicija je rezultat višegodišnjeg rada ovog muzičkog stvaraoca čije izvođenje će, u ovom slučaju kao solista na sopran te alt saksofonu i bas klarinetu, predvoditi sam autor. Delo je napisano u obliku netipične četvorostavačne koncertne svite Times of Day (Doba dana) za solo saksofon/bas klarinet, gudački kvartet, kontrabas, klavir i udaraljke.

Izvođenje je povereno autorovim saradnicima koji su se u nizu pređašnjih projekata pokazali kao sjajni interpretatori Kovačevih muzičkih ideja. Kovačeva dela u jedinstvenom postmodernom ključu prožimaju iskustva rane, klasične i savremene muzike sa folklornim i jazz uticajima stvarajući autentičan multistilistički jezik koji izmiče svim stereotipima.

U ovom delu će se njegova interpretacija na tri drvena duvačka instrumenta kretati od izvođenja striktno zapisanih pasaža do improvizacije, po čemu ovaj „koncert“ izmiče ustaljenim standardima komponovane umetničke muzike.

Cena ulaznice je 500 dinara. (danubeogradu.rs)

loading...