Naslovna » Izlasci » Nova godina 2014 » Nova godina 2014: DJ Theo Parish

Nova godina 2014: DJ Theo Parish

Repriza novogodišnje noći biće posebna u Mikser House-u: 1. januara od 22.00 nastupiće DJ Theo Parish, jedan od najuticajnijih američkih producenata.

Legendarni di džej po prvi put dolazi u Beograd. „Selektor iz Detroita“, kako ga bliski saradnici zovu, jedan je od najcenjeninih disk džokeja na planeti. Za prvo gostovanje u ovom delu sveta, Parrish donosi prepoznatljivi četvorosatni nastup sa širokim stilskim kretanjima kroz muziku, od džeza do hausa, od soula do tehna. Domaću podršku na početku prvojanuarske noći pružiće iskusni beogradski DJ Brka.

Prvih 100 ulaznica po prvoj ceni od 590 dinara od danas su u prodaji na blagajnama Mikser House-a, Doma omladine, Bilet centra, lancu knjižara „Delfi“ i brojnim drugim prodajnim mestima Eventima. Ograničen broj ulaznica će posle isteka rane prodaje koštati 790 dinara, a njihova finalna cena biće viša i na ulazu u Mikser House koji je nedavno dobio i novi, savremeni zvučni sistem, crne pokretne draperije i adekvatnu rasvetu.

Simbolično, 1. januara, Theo Parrish će označiti novu eru u radu Mikser House-a, čiji muzički program sada dobija i dodatnu dimenziju uz pažljivo odabrana imena svetske i domaće elektronske scene.

– Muzika bi trebalo da je više od posla. Da je strast. Da je nešto što uopšte ne doživljavate kao posao – smatra Theo Parrish, beskompromisni diskofil, čija se kolekcija ploča proteže kroz neke od najraritetnijih izdanja fanka, soula, džeza, diska, te naravno haus i tehno izdanja među kojima su i brojna izašla iz njegovog studija.

Više od 50 singlova, četiri albuma i dve kompilacije uz 13 zvaničnih miks izdanja, od kojih je veoma aktuelno „Theo Parrish’s Black Jazz Signature“, čine Parrisha jednim od najuticanijih producenata bogate američke haus scene.

Zanimljivo je da je Theo Parrish danas verovatno i jedini DJ koji u ugovoru ima klauzulu da mu nastup obavezno traje bar četiri sata. Pored četiri kofera sa neverovatnim pločama sa kojima, uglavnom sâm, obilazi aerodrome, hotele i klubove širom planete, „selektor iz Detroita“ nosi i svoje igle za gramofone, te retku i skupocenu analognu miksetu (E&S DJR 400) koja ne poseduje reglere, već samo velike potenciometre sa filterima. (danubeogradu.rs)

loading...