Naslovna » Izlasci » Nova godina 2014 » Nova godina 2014: Širom zatvorenih očiju

Nova godina 2014: Širom zatvorenih očiju

Tradicija novogodišnjeg slavlja pod venecijanskim maskama i plaštovima se nastavlja: Širom zatvorenih očiju 2014 dobija novu dimenziju i kroz formu karnevala posetiocima će ponuditi najveće izdanje ovog novogodišnjeg događaja do sada.

Ovogodišnji doček Nove godine biće organizovan u prostoru KPGT-a (stara Šećerana na Čukarici, Radnička 3) i biće podeljen na tri bine odgovarajući na različite muzičke ukuse. VH1 Phantasma, MTV Extravaganca i Domino Live Stage pratiće nove muzičke trendove uz najraznovrsnije bendove, Live PA, DJ-eve i perkusioniste iz zemlje, ali i strane izvođače. Nastupi će se odvijati uz podršku najsavremenije tehničke podrške, scenografije, ozvučenja i rasvete. Originalni pečat bajkovitoj noći daće i brojne poznate ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Zbog velikog interesovanja posetilaca i potrebe za proširenjem kapaciteta, ove godine se Širom zatvorenih očiju seli u jedan od najzanimljivih beogradskih prostora – poznato alternativno pozorište KPGT, za razliku od prethodnih, kada se događaj održavao u pretežno rezidencijalnim zdanjima Kraljevine Srbije.

Tema Širom zatvorenih očiju 2014 je venecijanski karneval. Ovaj čuveni karneval, koji datira još iz 12. veka, bio je jedinstvena prilika da njegovi učesnici, bez obzira na bilo kakvu pripadnost, uspostave kontakt, druže se i zabave, bez straha da će prekršiti važeće moralne norme. U srednjovekovnoj Veneciji, tokom karnevala mešale su sve klase i slojevi stanovništva u masovnoj zabavi u kojoj se zbog maski nisu raspoznavali identiteti posetilaca i njihovo ponašanje je bilo mnogo slobodnije nego obično. Uz prepoznatljive venecijanske maske i plašteve, Širom zatvorenih očiju će biti prilika da svako pod maskom pokaže svoje „pravo“ lice.

Koncept Širom zatvorenih očiju, osmišljen po uzoru na istoimeni film Stenlija Kjubrika, održava se po deveti put i do sada je stekao status jednog od najboljih i najzabavnijih novogodišnjih događaja i poslednje tri godine je bio rasprodat. Od 2006. godine, ovaj serijal novogodišnjih događaja posetilo je više od 12.000 ljudi, na šest različitih lokacija sa više od 60 izvođača.

Cene ulaznica za Širom zatvorenih očiju 2014 ostaće nepromenjene u odnosu na prošlu godinu i kretaće se u rasponu od 1.990 do 3.500 dinara. Informacije o ulaznicama biće dostupne od 20. novembra na sajtu www.siromzatvorenihociju.rs. U cenu je uračunato 10 kupona za piće.

Uskoro više infromacija o muzičkom programu i nagradnom putovanju za tradicionalni venecijanski karneval pod maskama. (danubeogradu.rs)

MTV Extravaganza Stage – Gadjo, Oysha, Pop, Danijel Čehranov
VH1 Phantasma Stage – Marina Perazić Live PA, Lou Benny & DJ BKO, Nebojša Intruder (Navigatorz), Dada Selectah
Domino Live Stage – Sevdah Baby & Jixx Live PA, Makao band, DJ Pedja, DJ Iguman

MESEC POKLONA: Tačan broj je: 7. Dobitnici su: Ivan Vukotić (06463…), Sofija Blanuša (06454…), Jovan Tapavica (06154…), Velimir Knežević (06244…) i Aleksandar Vrugić (06411…). Dobitnici su obavešteni mail-om o načinu preuzimanja ulaznica.

MESEC POKLONA, II DEO: Tačan odgovor je „venecijanski karneval“. Dobitnici su: Nora Dražilović (064/22…), Danijela Tomašević (06419…) i Zoran Dimitrijević (06278…).

loading...