Naslovna » Izlasci » Shopping » Novi MacBook Pro računari sa Retina ekranima
MacBook Pro računari - Retina 2013
MacBook Pro računari - Retina 2013

Novi MacBook Pro računari sa Retina ekranima

Iz Apple-a stiže druga po redu generacija MacBook Pro računara sa Retina ekranima, koja donosi za 30% bolje radne i grafičke performanse zahvaljujući novim Core i5 i Core i7 procesorima i moćnijim grafičkim podsistemima.

Kupcima su ponovo na raspolaganju modeli dijagonala od 13.3 inča i 15.6 inča, a ono što ih dodatno čini posebnim (u odnosu na prethodnu generaciju) je bolja konektivnost i nešto duže trajanje baterija.

Svi novi MacBook Pro računari sa Retina ekranima dolaze u kućištima napravljenim od jednog komada aluminijuma koja, pored toga što im daju na posebnoj atraktivnosti, utiču i na brže odvođenje toplote sa ugrađene elektronike. Tu su i tastature sa LED pozadinskim osvetljnjem, kao i Multi-Touch trackpad-ovi sa punom podrškom za veliki broj multigestikulacija zahvaljujući kojima korisnici dobijaju na maksimalnoj komfornosti, kako u radu sa najrazličitijim aplikacijama, tako i prilikom obavljanja svakodnevnih poslova.

Konektivnost je značajno unapređena kod nove generacije MacBook Pro Retina notebook-ova pogotovo bežična jer sada ovi računari poseduju Wireless adaptere po 802.11ac standardu koji donosi do tri puta brži transfer podataka u poređenju sa široko rasprostranjenim „n“ protokolom. Žična interakcija je takođe bolja jer su sada Retine umesto standardnih Thunderbolt izlaza opremljene Thunderbolt 2 portovima čija brzina prenosa podataka ide i više od 20 Gbps.

Ono što ipak nove MBP Retina notebook-ove čini drugačijim na tržištu su fantastični Retina ekrani kod kojih su reprodukcija boja i detaljnost na najvišem mogućem nivou. Manji modeli operišu rezolucijom od 2560×1600 piksela, dok veće Retine imaju nešto veću radnu rezoluciju (2880×1800 piksela), što je u neku ruku i logično jer su dizajnirane za zahtevnije korisnike, a i pored integrisane imaju i diskretnu grafiku.

Baterije su unapređene i oslanjaju se na novu OS X Mavericks platformu koja donosi više od 250 novih funkcija i vrhunsku bezbednost. Ipak, cena im nije baš previše atraktivna, ali je dosta povoljnija u odnosu na prvu generaciju Retina zbog čega imaju velike šanse da popularnost podignu na još viši nivo.

Cena (sa PDV-om): od 148.690 dinara. Kontakt: apcom.rs/prodavci.