Naslovna » Izlasci » Film » Plan bekstva u bioskopima od 21. novembra
Plan bekstva

Plan bekstva u bioskopima od 21. novembra

Akcioni film Plan bekstva (Escape Plan), u kome su rame uz rame Arnold Švarceneger i Silvester Stalone, od 21. novembra prikazivaće se u bioskopima.

Najveći svetski ekspert u projektovanju zatvorskih bezbednosnih sistema, na prevaru je zarobljen u utvrđenju koje je sam projektovao, a u kom su smešteni najozloglašeniji svetski kriminalci. Tek kada se našao unutra, shvatio je da je Tamnica nemilosrdno i tehnološki napredno spremište najvećih kriminalaca. Naizgled beskrajni lavirint staklenih ćelija koje čuvaju naoružani i maskirani stražari, Breslin kao da ne vidi mogućnost da se spase. Da stvar bude strašnija, sadistički upravnik zatvora je lično na sebe preuzeo zadatak da na sve moguće načine slomi duh nepokornih zatvorenika, kao što je Breslin.

Režija: Mikael Hafstrem. Uloge: Silvester Stalone, Arnold Švarceneger, 50 Cent, Sem Nil, Vinsent D’Onofrio, Ejmi Rajan…

Zlatnu eru holivudskih akcionih filmova obeležile su velike glumačke zvezde karakteristične građe i izrazitih vilica. Više od dvadeset godina Silvester Stalone i Arnold Švarceneger se takmiče za prvenstvo u ovakvoj vrsti žanra, međutim nikada do sada nisu bili rame uz rame u filmu dostojnom suparnika.

Kako kaže, Silvester Stalone je bio privučen scenarijom filma. „Današnja publika je inteligenta i zahtevna“, rekao je glumac i dodao: „Ona traži da im se pruži nešto što do sada nisu imali priliku da vide, a to smo svakako Arnold i ja na ekranu. Plan bekstva je nešto što ljudi ne mogu ni da zamisle da mi možemo. Mnogo je akcije, ali i scena za razmišljanje“, rekao je glumac. Stalone veruje da su likovi neodoljivi, uverljivi i krajnje nepredvidivi.

Švedski reditelj Hafstrem bio je oduševljen pričom i obrtima koji je prate i koji čine Plan bekstva uzbudljivim. Kako kaže, svi volimo da budemo iznenađeni situacijom ili likovima, ali i dodaje da „nije samo reč o akciji; ovo je film bogat kompleksnim i interesantnim likovima, kao i odličnom avanturom“.

Suparništvo između dva akciona velikana dovelo je do konačnog prijateljstva. „Bili smo takmičarski nastrojeni“, kaže Švarceneger. „Uvek je bilo – ko je imao najbolje mišiće, ko je imao više posekotina, kao i scena sa pištoljima. Ali, poštovali smo se“. Danas za kolegu kaže da je iskusan glumac, reditelj i pisac. „Dao je puno saveta Mikaelu, koji je hteo da prihvati njegove ideje“. (danubeogradu.rs)

loading...