Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Rundek Cargo Trio u Sava centru: Zakazan i treći koncert

Rundek Cargo Trio u Sava centru: Zakazan i treći koncert

Nesvakidašnji koncerti sastava Rundek Cargo Trio biće održani u Velikoj dvorani Sava centra (Milentija Popovića 9), 17, 18. i 20. novembra od 20.30. Cena ulaznice je 1.800 dinara.

U okviru jesenje turneje po Srbiji Rundek Cargo Trio će nastupiti u Sava centru tri puta pred samo 700 ljudi po večeri, a mesta u dvorani, na parteru i na balkonu neće biti prodavana.

„Za razliku od koncerata na kojima je publika negde daleko, u prostoru koji je veliki i značajan, a mi na toj širokoj crnoj sceni kao u prevelikom stanu, ovde ćemo biti bliski sa publikom, ispunićemo taj preveliki stan prijateljima i napraviti gala žurku“, objašnjava Darko Rundek.

Na srpskoj turneji gitarista i pevač Darko Rundek, violinistkinja Isabel i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić sviraće i 15. novembra u novosadskom Quarteru, 16. novembra u Pozorištu u Bečeju, 22. novembra u Arena Fun Factory u Kragujevcu, 23. novembra u Domu omladine Pančeva i 24. novembra u Kulturnom centru Užica.

Gitarista, pevač i autor Darko Rundek, frontmen zagrebačkog benda Haustor koji je iza sebe ostavio niz uticajnih albuma poput „Trećeg svijeta“ (1983), otisnuo se devedesetih u izuzetno uspešnu samostalnu karijeru objavivši niz danas kultnih albuma – „Apokalipso“ (1997), „U širokom svijetu“ (2000), i uz pratnju mnogoljudnog Cargo orkekstra „Ruke“ (2002) i „MHM A-HA OH YEAH DA-DA“ (2006).

U jednom trenutku u želji da napravi novi iskorak u svojoj karijeri, Rundek se uz Isabel i Ducu iz Cargo orkestra, otisnuo u novu muzičku pustolovinu zvanu Rundek Cargo Trio koji je na CD-u objavio svoj prvi album „Plavi avion“ (2010). Sa albuma su spotovi bili „Indijanska“ i „Sanjala si da si sretna“.

Karte se prodaju na blagajni Sava centra, u prodavnici Jugotona (Nušićeva 27) i preko mreža Eventim i Ticketline. (danubeogradu.rs)