Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Rundek između… koncerata a međ’ publikom

Rundek između… koncerata a međ’ publikom

Muzičar Darko Rundek ovih dana boravi u Beogradu. Pošto je rasprodao dva koncerta u Sava centru i zakazao treći za 20. novembar, rešio je da fanove obraduje i promocijom knjige „Knjiga o pesmama – Rundek između“.

Knjigu je napisao hrvatski rok novinar i publicista Ante Perković i nije reč o Rundekovoj biografiji.

– Ovom knjigom sam želeo da prikažem Darka, onako kako ga malo ko zna. Ovo nije biografija, već knjiga treba da pokaže ono što je Darko ostavio svojim pesmama. Reakcije su za sada prilično dobre, dosta toga zavisi i od očekivanja… – rekao je Perković.

Na pitanje novinara da li će on možda da posle ovoga sam napiše autobiografiju, Darko Rundek je kroz smeh odgovorio da to može da se desi samo posthumno.

– Ante je imao ideju da napiše knjigu koja je bazirana na set listi, poput koncerta. Odlučio je da se bavi više pesmama nego nekakvom mojom biografijom. Nema tu mnogo mog privatnog života. Pesme je birao po ideji da se izvuku ti neki bitni motivi. A posle, kada sam to sređivao u svojoj glavi, došli smo do nekih tema koje su me privukle na neki drugi način. Ima i anegdota, ali malo, nije to primarno – rekao nam je na kraju Rundek, dodavši da se sredinom decembra vraća u svoj dom u Francuskoj, a da na proleće možemo da očekujemo i novi album njegovog Cargo Trija.

Posle promocije, ovog vikenda u Sava centru, Rundeka očekuju dva koncerta na kojima je i ovoga puta obećao intimnu atmosferu jer će publika ponovo sedeti sa njim na bini. (danubeogradu.rs)

Rundek Cargo Trio – raspored koncerata:
15. novembar – Novi Sad (Quarter) rasprodato
16. novembar – Bečej (Pozorište)
17. i 18. novembar – Beograd (Sava centar) rasprodato
20. novembar – Beograd (Sava centar)
21. novembar – Novi Sad (Quarter)
22. novembar – Kragujevac (Arena Fun Factory)
23. novembar – Pančevo (Dom omladine)
24. novembar – Užice (Kulturni centar)