Naslovna » Izlasci » Festivali » Sarajevo, ljubavi moja u Mikser House-u
Sarajevo, ljubavi moja
Sarajevo, ljubavi moja

Sarajevo, ljubavi moja u Mikser House-u

Festival Sarajevo, ljubavi moja biće održan u Mikser House-u od 28. do 30. novembra, a čine ga filmske projekcije, kreativne radionice, debate, izložbe, performansi, sarajevska kuhinja i muzika.

U fokusu će biti sanacija zgrade Beogradske zadruge u Savamali, poznatije kao Geozavod, a na tragu obnove sarajevske Gradske vijećnice, kao i dinamično stvaralaštvo u oblasti filma i dizajna, čiji će glavni protagonisti ukrstiti iskustva iz dve vibrantne kulturne scene – sarajevske i beogradske. Okupiće se više od stotinu učesnika.

Posetioci će se upoznati sa sarajevskim modnim dizajnom kroz prodajnu festivalsku postavku u okviru prodavnice balkanskog dizajna u Mikser House-u. Autorski brendovi među kojima su „Roza koza“, „Jare“, „she:you“, „Rukom“, „Molimao“, „Designgoods“, „Sasa design“, Citoyenne K, predstaviće se i kroz modne performanse i radionice za decu i odrasle.

Bogat muzički program donosi koncert miljenika regionalne publike – Letu štuke, kultnog rokenrol benda Bombaj štampa, DJ/VJ dvojca iz Dubioza kolektiva – Diskobajagi, kao i nastupe sarajevske društveno-angažovane muzičke atrakcije Dvadesetorica, koja će svoj honorar donirati za rekonstrukciju krova Geozavoda, i grupe Skroz, koju su osnovali nekadašnji članovi Zabranjenog pušenja i Top liste nadrealista.

Karte za koncerte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima. Cena karata u pretprodaji do 20. novembra je 600 dinara za nastupe Dvadesetorice i Diskobajagi, 700 dinara za koncert Bombaj štampe, a ulaznice za koncerte Skroza i Letu štuke se mogu nabaviti po ceni od 800 dinara. Paket karata za muzički program tokom dva festivalska dana je 1.200, a trodnevna karta je 1.700 dinara.

Ceo program festivala Sarajevo, ljubavi moja pogledajte OVDE. (danubeogradu.rs)

loading...