Naslovna » Izlasci » Festivali » Šesti Teatar fest u Rakovici

Šesti Teatar fest u Rakovici

Festival nagrađenih pozorišnih predstava iz cele Srbije, Teatar fest, biće održan šesti put u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovice od 28. novembra do 2. decembra pod sloganom „Cela Srbija u Beogradu – ceo Beograd u Rakovici“.

Prvog dana festivala, povodom dvestote godišnjice rođenja Petra II Petrovića Njegoša, u galeriji KC Rakovice u 19.00 biće otvorena prateća izložba slika, crteža i kostima kolekcije „Njegoš“ autora Olje Ivanjicki. Sve predstave počinju u 19.30, a cena ulaznice je 500 dinara.

Ovogodišnji Teatar fest sutra će otvoriti Šabačko pozorište predstavom „Mladi Staljin“. Režiju i scenografiju je radio reditelj Nebojša Bradić, muziku je komponovao Zoran Erić, a kostime kreirala Marina Vukasović Medenica. Drugog dana publici će se predstaviti pozorište Kosztolanyi Dezso iz Subotice sa predstavom „One Girl Show“ (Marta Beneš – monodrama), koju je režirao Andraš Urban.

Trećeg dana, u subotu, predstavom „Zla žena“ beogradskoj publici će se predstaviti Narodno pozorište „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina. Predstava je rađena po delu „Zla žena“ srpskog književnika Jovana Sterije Popovića. Adaptaciju, scenografiju i režiju radio je Egon Savin.

Petog dana Teatar festa, u nedelju, 1. decembra, publici će se predstaviti Narodno pozorište iz Pirota predstavom „Mali Geza“, koja je rađena po tekstu mađarskog pisca Janoša Haja. Predstavu je režirao i scenski oblikovao Stevan Bodroža. Za scenski pokret bio je zadužen Damjan Kecojević, dok je kostime kreirala Tatjana Radišić. Narodno pozorište „Sterija“ iz Vršca predstavom „Laža i Paralaža“ u ponedeljak, 2. decembra, zatvoriće ovogodišnji Teatar fest. Režiju za ovu komediju Jovana Sterije Popovića uradio je Jovan Grujić. (danubeogradu.rs)

loading...