Naslovna » Izlasci » Sport » SPAR Evropsko prvenstvo u krosu 2013

SPAR Evropsko prvenstvo u krosu 2013

U nedelju, 8. decembra od 10.00, u Beogradu će biti održano 20. SPAR Evropsko prvenstvo u krosu 2013.

Ovo je jedno od najznačajnijih atletskih takmičenja koje će biti organizovano u Beogradu od 1969. godine.

Kros kao atletska disciplina je u razvoju i postaje sve važniji segment atletike, posebno u zimskim mesecima. Kros spaja u jednoj trci atletičare od srednjih pruga pa sve do maratona i sam je po sebi poseban izazov imajući u vidu da podloga pod kojom se trči može biti promenljiva, u zavisnosti od vremenskih prilika.

Evropsko prvenstvo u krosu uvek predstavlja uzbudljivo i zanimljivo takmičenje, a dodatnu dimenziju mu daje činjenica da je i ekipno takmičenje. Kombinacija fantastične lokacije u Beogradu kao što je Park prijateljstva na ušću Save u Dunav i prirodnih prepreka na stazi obezbediće nezaboravno iskustvo za sportiste, zvaničnike i ljubitelje atletike podjednako.

Ove godine se očekuje dolazak predstavnika iz 40 evropskih zemalja, odnosno oko 700 atletičara u juniorskoj, mlađoj seniorskoj i seniorskoj konkurenciji, 300 sportskih zvaničnika, mnogi predstavnici medija i sportskih institucija.

– U 2009. Srbija je bila domaćin Evropskog juniorskog prvenstva, zatim Evropskog ekipnog prvenstva 2. Lige, Evropske atletske konvencije u 2010. i Evropskog ekipnog prvenstva u 2011. Predstojeće SPAR Evropsko prvenstvo u krosu će biti kruna naših napora za oživljavanje atletike u našoj zemlji i staviće Srbiju na mapu evropskog sporta, gde s pravom pripada – kaže Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog Saveza Srbije. (danubeogradu.rs)

loading...