Naslovna » Izlasci » Izložbe » Telo 4 u KomBank Art holu
Telo 4

Telo 4 u KomBank Art holu

Do 5. decembra u KomBank Art holu (Makedonska 29) mogu da se pogledaju radovi tridesetak mladih umetnika, koji su postavljeni u okviru projekta Telo 4.

Ljudska figura, večita umetnička zagonetka i inspiracija, motivisala je studente Fakulteta primenjenih umetnosti da na izložbi Telo 4 predstave svoje crteže – skupove različitih doživljaja i viđenja figure čoveka. Autor je prodekan FPU, profesor Marko Lađušić.

– Mojim kolegama i meni mnogo znači ova podrška. Ovo je jedinstvena prilika da publika vidi šta studenti rade na fakultetu, jedan presek naše kreativnosti. Nama je potrebno da nas neko uvede u taj svet izlaganja. Kada to radimo u toku studija, mnogo nam je lakše u budućnosti – izjavila je Milica Lazarević, studentkinja prve godine doktorskih studija FPU.

Ovo je četvrta izložba studenata FPU od 30. septembra, kada je KomBank Art hol otvorio vrata neafirmisanim umetnicima.

Do februara će biti postavljene još tri izložbe studenata u renoviranom prostoru KomBank Art hola, mada će ovaj prostor biti korišćen i za druge interesantne umetničke sadržaje, poput prethodne izložbe portugalskog azuleza. (danubeogradu.rs)