Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Toby Sims u beogradskom restoranu Little Bay

Toby Sims u beogradskom restoranu Little Bay

U restoranu Little Bay (Dositejeva 9a), 30. novembra i 2. decembra od 20.30 nastupiće Toby Sims, bariton iz Velike Britanije.

Nastup ovog pevača je besplatan uz obaveznu večeru koja je po redovnim veoma popularnim cenama. Nema dodatnih troškova. Broj mesta je ograničen i neophodna je rezervacija (tel. 3288-995).

Groteskni operski nastup u kome su posmatrači sastavni deo performansa koji se spontano prilagođava u okviru savršeno razrađenog scenarija. Toby Sims, koji je u privatnom životu smeran i važi za osobu lepih i odmerenih engleskih manira, preobražava se u pohotnog, Don Žuanovskog, razuzdanog pevača, koji nema snage da se odupre svojim porivima i strasti ka lepšem polu. Zaposednut demonima, vratolomnim bravurama dolazi do dama, privučen njihovim magnetizmom, i peva im romantične arije dok se vidno bori sa sobom da ne razjari njihove ljubomorne partnere.

Njegovo glavno oružje su poljupci koje maestralno inkorporira u najpopularnije arije koje niko u publici ne očekuje da čuje na ovaj način. Dame su oduševljenje ovom eksplozijom požude koju izazivaju kod njega i uz glasne kikote podižu atmosferu među publikom koja na kraju nastupa stoji na nogama i traži još. Ovo se odnosi i na muški deo publike koji Sims efikasno uspeva da ubedi da je sve šala kada pred kraj šoa otpeva numeru obučen kao žena napastvujući muški deo publike podjednako predano kao i njihove pratilje.

Teško je opisati zadovoljstvo protkano neizvesnošću i strepnjom koje izaziva ovaj nastup. Ostaje samo preporuka da se doživi neopisiv osećaj neposrednog kontakta sa ovim jedinstvenim umetnikom. Veoma je zanimljivo da je Toby Sims pravoslavni sveštenik koga je rukopoložio, ni manje ni više, nego ruski patrijarh Kirilo. Ako dođete na njegov nastup pevaće vam prelepe arije, bićete izljubljeni ali, ukoliko poželite, na kraju možete dobiti i blagoslov.

Toby Sims je redovan gost restorana Little Bay već sedam godina. U Beogradu je, kako kaže, za pet dana stekao više prijatelja nego u svom celom životu. Primetio je lepotu srpskih dama koja ga dodatno inspiriše tokom nastupa.

Bariton iz Velike Britanije je bivši vođa dečijeg hora BBC-ja. Kada je hor ukinut ostao je bez posla i bio primoran da prihvata raznolike komercijalne nastupe od kojih je jedan od njih bio i nastup na otvaranju velikog tržnog centra. U očajanju zbog kupaca koji su bili nezainteresovani za njegov nastup počeo je da ih animira i uključuje u svoj performans. To se pokazalo kao veoma uspešno ali, što je još važnije, i veoma privlačno za mladog pevača. Nastavio je da eksperimentiše i da prilagođava svoje nastupe i došao do svog jedinstvenog stila koji je izbrusio do savršenstva. Tako je Toby Sims, igrom slučaja, našao sebe, ono u čemu je poseban i u čemu najviše uživa. (danubeogradu.rs)

loading...