Naslovna » BG svaštara » Promocije » Završen Big Deal projekat za studente pravnih fakulteta

Završen Big Deal projekat za studente pravnih fakulteta

Studenti beogradskog pravnog fakulteta, pobednici su ovogodišnjeg, Big Deal projekta. Cilj ovog projekta je prenošenje praktičnog znanja iz oblasti kompanijskog prava studentima pravnih faktuleta u Srbiji, i to kroz simulaciju M&A transakcija (kupovina/preuzimanje privrednih društava).

Najbolji studenati pravnih fakulteta u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, imali su priliku da učestvuju ove godine u Big Deal takmičenju, koje je organizovala advokatska kancelarija Janković, Popović i Mitić.

Za razliku od prethodne godine, Big Deal je unapređen. Studenti su, pored izučavanja same dokumentacije preduzeća koje je hipotetički strani investitor trebalo da kupi, imali priliku da se susretnu sa konkretnim problemima koji se dešavaju unutar kompanija i da ih rešavaju u gotovo realnim uslovima. Takvom simulacijom studenti su mogli da naslute šta ih čeka posle završetka studija i da li zaista žele da svoju karijeru nastave u pravcu kompanijskog prava. Kako bi uslovi bili što realniji, celokupna komunikacija je bila na engleskom jeziku i sami pregovori su tekli takođe na engleskom jeziku.

– Smatramo da je bitno podići pravnu praksu na još veći u odnosu na onaj na kome se ona trenutno nalazi – izjavio je advokat Nenad Popović i dodao: – Naši iskusni advokati, ponudili su svoje znanje i iskustvo studentima bez ikakvih ograničenja u ovom projektu, kako bi sutra studenti stekli nova znanja i bili spremni da što brže i lakše prođu kroz period pripreme i stažiranja unutar kompanija u kojima se budu zaposlili.

Posle svečane dodele diploma učesnicima, usledila je, već tradicionalno, panel diskusija na temu „Iskustva iz M&A transakcija u Srbiji i Regionu“, kojoj su prisustvovali Marko Hinić (Alba Partners), Nenad Popović (Janković, Popović & Mitić) i Nikola Miškov (Horizon Energy).

loading...