Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Završen ovogodišnji projekat Novi lideri
Novi lideri - konferencija
Novi lideri - konferencija

Završen ovogodišnji projekat Novi lideri

Posle 15 Lead Up događaja, završni događaj projekta Novi lideri bila je konferenija u organizaciji studentske organizacije AIESEC.

Oko 200 mladih ljudi iz cele zemlje okupilo se u Narodnoj banci Srbije sa istim ciljem – podsticanje ideje liderstva kako bi sebe menjali ali i svoje okruženje. Projekat Novi lideri održan je osmi put zaredom a podržalo ga je Ministarstvo omladine i sporta.

Na otvaranju konferencije posetiocima se obratio Nenad Borovčanin: „Mladi lideri treba da zadrže hladne glave, da im je srce vrelo i da imaju jake i čiste ruke“.

Posle otvaranja o putu ka uspehu pričali su Marko Vasić i Hermes Arriaga Sierre. Takođe, Ivana Maksimović je podelila svoje iskustvo o tome kako je biti proslavljena sportistkinja. U nastavku dana usledile su radionice gostiju raznih profesija. Od Vesne Dedić Milojević studenti su čuli kako je to biti novinarka u Srbiji, od Nine Miloš kako pokrenuti humanitarnu akciju koju je preneo ceo svet, a kako biti najbolji u svom poslu od Aleksandra Radukina i Srđana Ognjanovića.

Drugi dan konferencije otvorio je Dušan Obradović. Posle njega odličnu atmosferu napravila je Marija Mitrović, zatim Predrag Stojičić, a u odličnom raspoloženju nastavio je Nikola Jovanović. U toku drugog dana održane su i radionice na kojima su delegati kreirali glas novih lidera, pričajući o tome kako vide aktivizam, korupciju, obrazovanje, sistem vrednosti i nezaposlenost u našoj zemlji. Konferencija Novih lidera zatvorio je Dejan Nikolić.

Konferencija je pokazala da su mladi u našoj zemlji spremni da se bora za svoje ideale, stavove i snove. Spremni su da svi zajedno menjaju okruženje i od njega prave neko lepše mesto za život; pokazala je da imaju ideju, inicijativu i inspiraciju.

Za više informacija o projektu posetite sajt newleaders.org.rs. (danubeogradu.rs)