Naslovna » Izlasci » Sport » 10. Trofej Beograda u rukometu, od 27. decembra

10. Trofej Beograda u rukometu, od 27. decembra

Rukometni savez Beograda, pod pokroviteljstvom grada Beograda, organizuje 10. Međunarodni rukometni turnir Trofej Beograda 2013 za mlade, 27, 28. i 29. decembra.

Ove godine je turnir posvećen jubileju 65. godina organizovanog igranja rukometa u Beogradu i osnivanju beogradskih klubova poput Crvene zvezde, Partizana i dr. Rukometni savez Beograda danas ima 44 kluba sa više od 4.500 registrovanih rukometaša i rukometašica. Sa ponosom ističemo da je Beograd najrukometniji grad na svetu.

Na tek završenom Svetskom prvenstvu za žene u našoj reprezentaciji, koja je osvojila srebrnu medalju, nastupale su sledeće igračice koje su ponikle u beogradskim klubovima: Andrea Lekić, Katarina Tomašević, Sanja Damjanović, Jelena Risović, Dragana Cvijić, Kristina Liščević, Jelena Nišević, Biljana Filipović, Slađana Pop Lazić, Marina Mitrović.

Na turniru Trofej Beograda 2013 učestvuje ukupno 60 ekipa iz gradova Srbije, Hrvatske i Republike Srpske sa više od hiljadu rukometaša i rukometašica. Na turniru će biti odigrano 136 utakmica u halama: SC Voždovac na Banjici, CFK Vračar, Posko arena – BASK i SPC Slodes.

Na ovogodišnjem turniru nastupaju dečaci i devojčice rođeni 1996, 1998, 2000. godine i mlađi. Ovo je najmasovniji turnir koji je ikada organizovao Rukometni savez Beograda. (danubeogradu.rs)

loading...