Naslovna » BG servis » Air Serbia: Direktno do Ljubljane, Bukurešta i Praga

Air Serbia: Direktno do Ljubljane, Bukurešta i Praga

Nove linije nacionalnog avio prevoznika Air Serbia (Er Srbija) od juče i danas su iz Beograda do Praga, Ljubljane i Bukurešta.

Od 9. decembra avion ATR 72 kompanije Air Serbia svakodnevno saobraća na liniji Beograd – Prag – Beograd, a od danas su uvedeni svakodnevni letovi do Ljubljane i nazad, kao i do Bukurešta i nazad. U cilju obeležavanja prvog redovnog leta kompanije Air Serbia do Međunarodnog aerodroma Jože Pučnik još od 2010. godine, na ovoj liniji leteo je avion Airbus A319.

Direktna linija za Ljubljanu obezbeđuje odlične veze preko matičnog aerodroma kompanije Air Serbia u Beogradu do brojnih evropskih destinacija, uključujući: Stokholm, Rim, Beč, Kopenhagen, Brisel, Dizeldorf, Prag, Štutgart, Bukurešt, Cirih, Milano i Berlin.

Generalni direktor kompanije Air Serbia, Dane Kondić, izjavio je:
– Sa oduševljenjem objavljujemo uključivanje Ljubljane u mrežu destinacija prema kojima leti Air Serbia, jer će ovaj potez doneti značajne koristi i brojne pogodnosti našim putnicima, kao i privredama Srbije i Slovenije. Verujemo da ova linija nosi veliki potencijal za protok turista između dve zemlje, ali sada i poslovni ljudi i oni koji putuju u slobodno vreme kao turisti mogu da iskoriste ove pogodne svakodnevne letove. Još je važnije što ova nova linija obezbeđuje dvosmernu vezu preko Beograda između Ljubljane, centralne Europe i ključnih destinacija širom sveta.

Interesovanje za letove do Ljubljane je veliko i već je zabeležen veliki broj rezervacija za direktan let, ali i za presedanja, kada gosti kompanije Air Serbia putuju dalje sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla. Na liniji od Beograda do Ljubljane leteće avion ATR 72, iako će mnogi putnici koji presedaju imati priliku da od Beograda do drugih destinacija putuju avionom A319. (danubeogradu.rs)

Red letenja

Beograd – Ljubljana … 18.30 (pon / sre / pet / ned) i 7.50 (uto / čet / sub)
Ljubljana – Beograd … 20.55 (pon / sre / pet / ned) i 10.20 (uto / čet / sub)

Beograd – Prag … 7.10 (pon / sre / pet / ned) i 18.15 (uto / čet / sub)
Prag – Beograd … 9.50 (pon / sre / pet / ned) i 20.55 (uto / čet / sub)

Beograd – Bukurešt … 13.30
Bukurešt – Beograd … 16.20