Naslovna » Izlasci » Shopping » Apple: Unapređeni iMac-ovi – grafički i brzinski superiorniji
Apple - iMac
Apple - iMac

Apple: Unapređeni iMac-ovi – grafički i brzinski superiorniji

U cilju postizanja što boljih radnih karakteristika kompanija Apple je predstavila unapređene iMac računare koji u odnosu na svoje prethodnike ne donose nikakve vizuelne inovacije, ali zato poseduju mnogo brže procesore, bolju konektivnost i snažnije grafičke podsisteme.

Kupcima su ponovo na raspolaganju modeli sa ekranima dijagonale 21.5 i 27 inča, a ono što unapređene iMac-ove čini dodatno zanimljivim je nova OS X Mavericks platforma, odnosno preko 250 novih funkcija koje ista donosi.

Kako unapređeni iMac-ovi ne donose nikakve novine u dizajnerskom pogledu to jasno govori da su poput svojih prethodnika napravljeni od jednog komada aluminijuma i da se u paketu isporučuju sa vrhunskom Apple-ovom periferijom. Sa druge strane novi Intel-ovi četvorojezgarni Core i5 i Core i7 procesori od njih su učinili prave munje od računara. Konkretno raspon ubrzanja se kreće od 30% do 50% zavisno od aplikacija i igrica koje se startuju, a ono što je dodatno zanimljivo je da se OS X Mavericks gotovo trenutno pokreće.

Unapređeni iMac računari raspolažu i sa daleko moćnijim GPU-ovima koji donose do 25% bolje grafičke karakteristike. To rad sa multimedijom čini daleko zanimljivijim i lakšim, a i uživanje u gledanju najnovijih HD filmova se podiže na najviši mogući nivo. Nove iMac-ove prati i daleko bolja povezivost posebno bežična jer su isti opremljeni novim Wireless adapterom koji operiše po 802.11ac protokolu – tri puta brže u odnosu na 802.11n standard.

Jači aduti unapređenih iMac računara su i daleko viši nivo bezbednosti koji isti donose, kao i značajno manja potrošnja energije u odnosu na svoje prethodnike zbog čega spadaju među Eco proizvode. Cena im možda jeste previsoka za naše uslove života, ali ono što nude je apsolutno posebno.

Cena (sa PDV-om): od 148.690 dinara. Kontakt: www.apcom.rs/prodavci

loading...