Naslovna » Izlasci » Shopping » Aspire P3 – i notebook i tablet
Acer Aspire P3
Acer Aspire P3

Aspire P3 – i notebook i tablet

Kompanija Acer nedavno je predstavila Aspire P3 familiju tablet-notebook računara koja ima veliki potencijal da postane popularna, pogotovo kod poslovnih korisnika i ljubitelja kvalitetne multimedije u pokretu.

Svi dostupni Aspire P3 računari su vizuelno preslikani, ali se zato hardverski dosta razlikuju, pogotovo u pogledu brzinskih karakteristika, odnosno izbora procesora. Ono što je ipak mnogo bitnije je da Aspire P3 računari predstavljaju kombinaciju notebook i tablet računara i kao takvi daleko su funkcionalnija rešenja za sve dinamične osobe. Pomenuti poseduju displej dijagonale 11.6 inča (multi-touch) i rezolucije 1366×768 piksela, kao i fizički odvojivu (blago savitljivu) tastaturu koja ujedno služi i kao zaštitna maska za ekran kada računar nije u upotrebi.

Od zanimljivijih Aspire P3 mobilnih računara posebno se izdvaja model sa Core i5 3339Y procesorom, 4GB radne memorije i solidnom Intel-ovom HD 4000 grafikom zahvaljujući kojoj je moguće raditi i sa najzahtevnijim multimedijalnim sadržajima. U pogledu skladišnog prostora korisnicima je kod ovog modela na raspolaganju 128 GB fleš storidža s mogućnošću proširenja preko SD kartica, dok se za bežičnu povezivost brinu najnoviji Bluetooth i Wi-Fi adapteri. Još jedna od bitnih stvari kod ovog Aspire P3 mobilnog računara je i vrhunska baterija koja sa sve aktivnom Wi-Fi konekcijom može da ponudi do 6-7 radnih časova – skoro kao novi iPad tableti.

Dobar potez Acer-a je što je ovaj model i softverki kompletno opremio počeviši od Windows 8 platforme do skupa jako korisnih programa za svakodnevni rad i uživanje u multimediji visoke definicije. Nažalost, cena mu je papreno visoka i baš zbog nje ostaće rezervisan samo za kupce sa dubljim džepovima.

Cena (sa PDV-om): 112.056 dinara