Naslovna » Izlasci » Astro vikend od 27. do 29. decembra

Astro vikend od 27. do 29. decembra

U Domu omladine Beograda poslednjeg vikenda u ovoj godini biće organizovan Astro vikend. Ulaz je slobodan.

Vikend astrobiologije nudi maraton predavanja najboljih stručnjaka i prezentera nauke, brojne priče i teme iz oblasti astronomije, astrofizike, astrohemije i naravno astrobiologije, koje poslednjih godina izazivaju sve veću pažnju kako naučne zajednice, tako i šire javnosti i medija.Za dž

Šira javnost će moći da se detaljno upozna sa aktuelnim istraživanjima vezanim za otkriće vanzemaljskog života kroz tri dana predavanja, naučnih filmova, likovnih radionica, prezentacija astronomskih društava, časopisa, knjiga, filmova, društvenih igara, jednom rečju kroz tri dana astrobiologije. Upoznajte moguće „vanzemaljce“, upozajte Tardigrade ili samo dođite da vidite teleskop ili ekskluzivno kako izgledaju meteoriti koji su pali na Srbiju. Možda vam to pomogne da napravite svoj svemir.

Kroz Astro vikend astrobiologije najaktivniji predavači i naučnici-istraživači iz ovih oblasti predstaviće najinteresantnije teme astrobiologije. Direktan povod za Astro vikend je odlična posećenost serije predavanja „Verovali ili ne“. Gostovali su mladi naučnici i istraživači kao što su dr Milena Čukić, Ivan Milić, dr Bojan Novaković, Nemanja Martinović, prof. Tijana Prodanović. Oni su kroz naučne teme branili pseudo-naučne teze o skorijoj propasti sveta – Armagedonu.

Astro vikend je partnerski projekat Astronomske opservatorije u Beogradu, Računarskog centra Univerziteta u Beogradu (RCUB) i Doma omladine Beograda. Pokrovitelj projekta je Centar za promociju nauke. (danubeogradu.rs)

Predavanja

Petak, 27. decembar
(18.00) Čini mi se da sam video vanzemaljca? – dr Tijana Prodanović
(20.00) Koliko su udobni drugi svetovi? – Ivan Milić

Subota, 28. decembar
(16.00) Poreklo života – život, vaseljena i sve ostalo – Luka Mihajlović
(18.00) Ekstremofili – Ko? Šta? Kako? – dr Tanja Berić
(20.00) Sunčev sistem: život pored nas? – Nemanja Martinović

Nedelja, 29. decembar
(16.00) Red koji nastupa iz haosa – dr Milena Čukić
(18.00) Mlečni put: mesta pogodna za život kakav poznajemo – dr Branislav Vukotić
(20.00) Zašto je svemir nastanjiv? – dr Milan Ćirković

loading...