Naslovna » Izlasci » Sport » Avantura na Beogradskom sajmu

Avantura na Beogradskom sajmu

Zimska manifestacija Avantura na Beogradskom sajmu biće održana od 14. decembra do 9. februara u Hali 4 Beogradskog sajma.

Cilj je da se outdoor sportovi prenesu u zatvoreni prostor da bi se svim sportistima omogućilo da se bave omiljenim letnjim aktivnostima i tokom zimskog perioda.

Za vreme Novogodišnjeg vašara avanturisti će moći da se zabavljaju od 10.00 do 20.00 (cena karte: 250 dinara), a posle vašara radnim danima od 13.00 do 21.00 i vikendom i za vreme školskog raspusta od 10.00 do 21.00 (ulaz besplatan).

Biće postavljen mobilni avantura park (simulacija prepreka na drveću), slackline i zipline, veštačka stena za free climbing, 2D lavirint, mini skejt park (kao i za bicikle i rolere), dečji park (gumeni dvorac, tobogan, mini trambolina i dr.), bandži trambolina, poligon za osobe sa invaliditetom.

Pored prezentacija ronjenja na dah, za sve posetioce će biti omogućeno da igraju pikado, igre na zemlji (trke u džakovima i na štulama, navlačenje konopa, nošenje jajeta u kašičici…), a naši najbolji cirkuzanti će dva puta nedeljno, po dva sata učiti zainteresovane raznih žonglerskim i akrobatskim veštinama. Biće organizovan orijentiring, penjanje uz uže speleološkom tehnikom, paintball.

Organizatori iz Avantura parka pozvali su učenike osnovnih i srednjih škola da se prijave za prvo takmičenje u živom stonom fudbalu. U ovoj simulaciji, učesnici podražavaju figurice u stonom fudbalu, vezani su pojasevima za klizače na konstrukciji. U ograđenom prostoru (12×6 m), dve ekipe (3-7 igrača po ekipi) igraju fudbal sa ograničenim kretanjem levo-desno. Prijavljivanje je do 20. decembra na avantura@avanturapark.com, a pobednike očekuju nagrade. (danubeogradu.rs)