Naslovna » Izlasci » Nova godina 2014 » Beogradska trka Deda Mrazeva, 29. decembra

Beogradska trka Deda Mrazeva, 29. decembra

U nedelju, 29. decembra, biće održana šesta Beogradska trka Deda Mrazeva. Na trci će, pored Beograđana, učestvovati Deda Mrazevi iz cele Srbije i nekoliko evropskih zemalja.

Ulica kralja Milana je bela staza Deda Mraza, kojom će trčati ili šetati više od 3.000 naših Deda Mrazeva i Baba Mrazica. Prvih hiljadu odraslih učesnika na poklon dobijaju kostim Deda Mraza koji su u obavezi da obuku. Deca uzrasta do 14 godina dobijaju kapice.

Prateći muzičko-zabavni program na centralnoj bini počinje u 10.30, kada će se otvoriti i punktovi za preuzimanje kostima i kapica. U programu će nastupiti poznati umetnici, kao i veliki broj javnih ličnosti iz sveta kulture i sporta.

Start Beogradske trke Deda Mrazeva je u 13.00. Kao i prethodnih godina, trka ima humanitarni karakter. Pod sloganom „Deda Mrazevi daruju život“, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta će biti postavljeno na platou ispred hotela „Balkan“.

Prilikom preuzimanja kostima, humani Deda Mrazevi i Baba Mrazice će u posebno naznačenim kutijama ostavljati novčani prilog, koji će biti namenjen za kupovinu sanitetskog materijala koji je svakodnevno neophodan oboleloj deci. (Beoinfo)

loading...