Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Darkwood Dub: Novi set u novoj godini
Darwood Dub (foto: Aleksandar Zec)
Darwood Dub (foto: Aleksandar Zec)

Darkwood Dub: Novi set u novoj godini

Beogradski bend Darkwood Dub i Novu 2014. godinu počinje radno. Koncert su zakazali za 2. januar u Mikser Hausu.

Publika koja bude pisustvovala ovom događaju moći će da čuje, ponovo „novi“ Darkwood Dub, jer su za ovaj događaj pripremili set koji do sada nisu svirali u Beogradu. Ovakav set im je, kako kažu, daleko zahtevniji, ali zbog toga i posebno izazovan.

Za Dan u Beogradu govori gitarista benda, Bojan Drobac Bambi.
– Novi set podrazumeva više svedenije elektronike ali bez semplova. Sve će biti uživo. Nastupićemo u integralnoj postavi, bubanj, bas, gitara i vokal.

Za Vasila Hadžimanova, sa kojim već neko vreme sarađuju, kažu da je sjajan muzičar i autor sa kojim je lako svirati, a nas je zanimalo da li Darkvudi planiraju da nastave saradnju i sa Vasilovom tetkom, čuvenom Biserom Veletanlić.

– Izuzetno smo zadovoljni saradnjom sa Biserom. Smatramo da smo turnejom na vrlo lep način zaključili taj deo naših karijera, upravo zbog toga nas danas zanima nešto potpuno drugačije. Dosta je uticala na nas, po prvi put smo svirali pesme koje je neko drugi pisao, u drugom vremenu, za druge muzičare…

Darkvudi se nadaju da u 2013. ostavljaju „krizu srednjih godina, morala, identiteta, ekonomsku…“, ali bi i izdvojili jedan muzički događaj koji je obeležio prethodnu, a već imaju i želje za Novu 2014.

– Godinu je obeležio album David-a Crosby-ja. U 2014. bismo voleli da čujemo Kraftwerk, a svima bismo poželeli radosnu i uspešnu 2014. (danubeogradu.rs)

loading...