Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Disko klasika u Kolarcu, 26. decembra

Disko klasika u Kolarcu, 26. decembra

„Najluđi“ koncert u sezoni i poslastica za sve koji vole disko zvuk: klasika popularne muzike u izvođenju Beogradske filharmonije i Kamernog hora iz Novog Sada, 26. decembra od 20.00 u Kolarcu i dan kasnije u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Prava prilika za sve koji Novu godinu nisu planirali da dočekaju u nekoj diskoteci je da to učine sa Beogradskom filharmonijom. Muzičko zagrevanje za doček najluđe noći i ove godine publiku će podići na noge!

Za „najluđi koncert“ u sezoni Filharmonija priprema veliku muzičku žurku uz hitove iz sedamdesetih. „Di-džej“ sa dirigentskom palicom je Alan Bjelinski, svestrani muzičar iz Zagreba, dok će Filharmonija imati pojačanje uz ritam sekciju.

Prošle sezone, za obeleživanje Nove godine po gregorijanskom kalendaru, Filharmonija je prvi put u svoj reperotar uvrstila pop muziku. Posle hitova iz 60-ih i 70-ih i koncertne atmosfere koja se još prepričava, Filharmonija nastavlja muzički „vremeplov“ i predstavlja disko stil, birajući najveće hitove disko ere koji su i danas klasika pop muzike.

Poslednji i „najluđi“ koncert Beogradske filharmonije u ovoj kalendarskoj godini sastavni je deo ciklusa Nove godine. Muzičkim obeležavanjem datuma koji simbolišu novi početak, pored Novih godina po gregorijanskom i julijanskom kalendaru, Filharmonija već treću sezonu „dočekuje“ i jevrejsku, islamsku i kinesku.

Slavlje u Beogradskoj filharmoniji nastavlja se i na prvom koncertu u 2014. godini, kada će se obeležiti pravoslavna Nova godina. Publika će 16. januara uživati uz muziku iz najpoznatijih dela srpske kinematografije. (danubeogradu.rs)

loading...