Naslovna » Izlasci » Film » Epska avantura 47 Ronina u bioskopima
47 Ronina

Epska avantura 47 Ronina u bioskopima

Film 47 Ronina (47 Ronin) premijerno je prikazan u bioskopu Cineplexx a od danas će biti na redovnom bioskopskom repertoaru.

Glumac Kijanu Rivs se spektakularno vraća akcionoj avanturi u filmu 47 Ronina. Kad izdajnički vojni zapovednik ubije njihovog vladara i protera vojsku, 47 samuraja bez vođe zakleće se na osvetu i vraćanje časti. Oterani iz svojih domova i raštrkani širom zemlje, ova grupa Ronina moraće da potraži pomoć od Kaja – meleza koga su jednom odbili – za borbu kroz divlji svet mitskih zveri, čarolija menjanja oblika i neverovatnih užasa.

Kad ovaj prognani, zarobljeni izgnanik postane njihovo najsmrtonosnije oružje, on će se pretvoriti u heroja koji će inspirisati ovu ekipu malobrojnih pobunjenika da osvoji večnost.

Zasnovana na epskoj priči koja je postala najduža japanska legenda, ova neverovatna priča o izuzetnoj hrabrosti potiče iz ranog 18. veka, kad je 47 časnih samuraja odalo počast prevremenoj smrti njihovog vođe time što su ga osvetili.

U ovoj fascinantnoj ekranizaciji nacionalne legende Japana, priča o velikoj žrtvi Ronina i večnoj časti je sad ponovo rođena za neke nove generacije.

Reditelj je Karl Rinš, a pored Rivsa, uloge tumače i Hirojuki Sanada, Ko Šibasaki, Tadanobu Asano i drugi. (danubeogradu.rs)