Naslovna » Izlasci » Festivali » Guarnerius: Novogodišnji humanitarni festival unikatnih poklona

Guarnerius: Novogodišnji humanitarni festival unikatnih poklona

Udruženje hobista-kreativaca „Humanart“, u saradnji sa Centrom lepih umetnosti Guarnerius, organizuje Novogodišnji humanitarni festival unikatnih poklona, od 27. do 31. decembra (10.00-20.00).

Umetnici i kreativci-hobisti će izlagati svoje unikatne radove u Džordža Vašingtona 12, a sredstva koja budu prikupljena od prodaje na humanitarnom štandu, biće donirana „Svratištu za decu ulice“, koje se nalazi u Krfskoj ulici.Za dž

U toku festivalskih dana, učesnici festivala će organizovati radionice za decu iz Svratišta, na kojima će učestvovati u pravljenju nakita, dekupaža i u slikanju na platnu, a svoje radove će i prodavati.

Novogodišnji festival unikatnih poklona okupiće više od 30 izlagača, talentovanih umetnika i kreativaca, koji u svoja mala umetnička dela ulažu puno ljubavi, truda i veštine. Na izložbenim štandovima će moći da se vide dekupaž, nakit, dizajnerska garderoba, aksesoari, lutke, ukrasni detalji, slike i još mnogo jedinstvenih, originalnih predmeta.

U ovim hladnim zimskim danima, Svratište poseti i do 70 najugroženijih mališana. Svratište je mesto gde deca mogu da odmore i provedu vreme, dobiju obrok, ali i da se edukuju i dobiju podršku u sticanju osnovnih životnih veština. Svi oni dolaze u nadi da će pronaći bolji život i mesto koje je njihovo, na koje dolaze kada su gladni, bolesni, kada im treba razgovor, podrška i osmeh.

Ulaz na festival je slobodan. (danubeogradu.rs)