Naslovna » Izlasci » Shopping » iPad Air – savršen tablet za dobru zabavu
iPad Air
iPad Air

iPad Air – savršen tablet za dobru zabavu

Novi iPad tableti od kraja meseca novembra (još tekuće godine) zvanično su postali dostupni u Srbiji. Među njima najveće interesovanje vlada za iPad Air-om.

U ovom momentu iPad Air slovi za jedan od najbržih, nejlepših, najmoćnijih i najtanjih (7.5 mm debljine svega) desetoinčnih tableta na svetu. Isti je dostupan u dve različite boje – beloj i crnoj i poput svog prethodnika može se kupiti u Wi-Fi i Wi-Fi + celurar verzijama sa 16GB, 32GB, 64GB i 128GB fleš skladišnog prostora.

Apple je iPad Air dizajnirao za širok spektar primena, međutim zbog svog fantastičnog Retina ekrana (9.7 inča, 2048×1536 piksela) i moćne hardverske konfiguracije prosto se nameće kao vrhunski gedžet za dobru zabavu – igranje igrica, gledanje filmova i generalno rad sa multimedijom. Odlično je rešenje i za poslovnu primenu, ali i surfovanje internetom i brzu obradu grafike i fotografija. Jednostavnije rečeno iPad Air je tablet računar za sve od sedam do 77 godina.

Srce iPad Air tableta čini četvorojezgarni A7 procesor 64-bitnog tipa kome u radu pomaže M7 koprocesor zadužen za koordinaciju sa svim ugrađenim senzorima. I jedan i drugi čip su jako mali potrošači energije zbog čega baterija na Air tabletu ima odličnu radnu autonomiju (i do 10 sati sa aktivnom Wi-Fi konekcijom).

Pored njih iPad Air poseduje i odličnu prednju i zadnju kamericu, kao i sve aktuelne bežične konekcije (Wi-Fi i Bluetooth) po poslednjim standardima.

Veoma bitna stvar kod iPad Air tableta je njegova vrhunska izrada. Kada to kažemo pre svega mislimo na kućište napravljeno od jednog komada aluminijuma, ali i na finalnu obradu koja je apsolutno besprekorna. Dobar potez je što je Apple paralalno sa lansiranjem ovog tablet računara predstavio i veliki broj dodataka za isti čime je pomenuti učinio još interesantnijim i zanimljivijim.

Ipak, ono što ga odbija od velikog broja potencijalnih kupaca je poprilično visoka cena, međutim to za korisnike koji znaju njegove prednosti ne bi trebalo da predstavlja veći problem.

Cena (sa PDV-om): od 55.090 dinara. Kontakt: istyle.rs, tehnomanija.rs.

loading...