Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert: Oaï Star u Domu omladine

Koncert: Oaï Star u Domu omladine

U saradnji sa Francuskim institutom, Dom omladine Beograda organizovaće 13. decembra od 21.00 koncert benda Oaï Star u sali Amerikana. Predgrupa je Mašta bašta, a cena ulaznice je 400 dinara.

Elektro rok senzacija Oaï Star (Uai Star, u slobodnom prevodu „ljudi koji prave gužvu“) dolazi iz Marselja. Odavno domaća publika nije imala priliku da čuje i vidi jedno veliko ime sa francuske andergraund scene, poznate po eksplozivnom mešanju rokenrola, hip hopa i regea.

Ukoliko ste voleli egzotične pankere Les Negresses Vertes, ukoliko vam nisu strane francuske hip hop rime MC Solaara, i posebno ako volite jedinstvenu mešavinu regea, ragamafina i roka, legendarnog benda iz Marselja – Massilia Sound System – vaš izbor će biti koncert grupe Oaï Star.

Ovaj elektro rok sastav nastao je pre desetak godina odvajanjem iz Massilia Sound System, i od tad je snimio četiri albuma. Oaï Star su upravo završili novi album koji će u Francuskoj izaći tokom 2014. godine, pa će publika premijerno čuti izvođenje nekoliko pesama sa novog albuma. Trenutno se nalaze na turneji koja obeležava njihov povratak među najcenjenije koncertne grupe svoje generacije.

Nastupi Oaï Star karakteristični su po razmeni ogromne količine energije između publike i benda, na čelu sa „scenskom zveri“ Gari Greu, koji već dvadesetak godina kuje zanat sa kultnom Massiliom.

Oaï Star nastupiće i 14. decembra u Novom Sadu, u „Fabrici“. (danubeogradu.rs)

loading...