Naslovna » BG svaštara » Književnost » Laguna: Dženi Kolgan – Božić u Kapkejk kafeu
Laguna: Dženi Kolgan - Božić u Kapkejk kafeu

Laguna: Dženi Kolgan – Božić u Kapkejk kafeu

Knjiga „Božić u Kapkejk kafeu“ Dženi Kolgan namenjena je „svima koji i dalje ostavljaju voćnu pitu za Deda Mraza (i šargarepu za irvasa)“.

Izdavačka kuća Laguna objavila je „visprenu, zabavnu priču ukrašenu neodoljivim šarmom“.

Pridružite se Isi, Ostinu, Perl i Kerolajn dok pripremaju poseban Božić.

Ponosna vlasnica Kapkejk kafea, Isi Rendal zaljubljena je i ne može biti srećnija. Okružena je bliskim prijateljima, novi posao joj cveta iako se njene kapkejk saradnice Perl i Kerolajn ne raduju naročito predstojećem snegu i praznicima.

Ali, kad njenom dečku Ostinu iskrsne poslovna prilika u Njujorku i on odluči da se preseli, Isi mora da se suoči sa time da će imati vezu na daljinu i pita se hoće li njihova ljubav opstati. I kad božićna gužva u kafeu – uz povećanu potražnju za njenim izvrsnim poslasticama – počne da uzima svoj danak, Isi mora da odluči šta joj je najvažnije.

Ovog decembra Isi će morati da se osloni na sve svoje zalihe hrabrosti, dobrodušnosti i cimeta da bi svima, ovako ili onako, obezbedila srećan Božić…

Obradujte sebe i svoje prijatelje, ljubitelje slatkiša, novim romanom Dženi Kolgan, koji jednostavno pršti od recepata za božićne kapkejkove i slatke praznične zabave. (danubeogradu.rs)

Dženi Kolgan

Dženi Kolgan je rođena 1972. godine u Škotskoj. Diplomirala je na Edinburškom univerzitetu. Radila je šest godina u zdravstvenoj službi. Napisala je više od deset romana koji su doživeli veliki uspeh u Britaniji. Udata je i ima troje dece. Živi u Londonu i u Francuskoj.

Laguna je objavila još dve njene knjige: „Dobro došli u Rouzinu prodavnicu slatkiša iz snova“ i „Vidimo se u Kapkejk kafeu“.

Božić u Kapkejk kafeu – odlomak

Laguna: Dženi Kolgan - Božić u Kapkejk kafeuIsi je bila tako uzbuđena zbog Božića ove godine; imala je toliko toga da slavi. Od Kapkejk kafea se neće baš obogatiti, ali plivali su. Njena najbolja drugarica Helena i njen partner Ašok će im se pridružiti s njihovom skakutavom (a zaista je bila veoma skakutava) jednogodišnjom Čadani Imeldom, a možda dođe i Isina majka.

Poslednji put kad se Isi čula s Marijan, u septembru, ona je bila na grčkom ostrvu i prilično dobro zarađivala podučavajući jogi žene koje su se pretvarale da učestvuju u mjuziklu Mama Mia. Marijan je bila slobodna duša, što je trebalo da je učini romantičnom, ali zato nije uvek bila naročito pouzdana kao majka.

A onda, tu je bio i Ostin, Isin predivni, rasejani dečko sa rasparenim čarapama i osećajnim izrazom lica. Imao je kovrdžavu kosu i zelene oči, naočare s debelim okvirima koje je često stavljao i skidao dok je razmišljao, i Isi bi srce poskočilo u grudima svaki put kad bi pomislila na njega.

Vrata su ponovo zazvonila i propustila novu bujicu mušterija: mlade žene koje su ušle da malo sednu posle prilično rane božićne kupovine. Kese su im bile prepune šljokica i ručno rađenih ukrasa iz radnjica u lepoj lokalnoj prometnoj ulici, a rumeni obrazi i mokra kosa pokazivali su da su sa sobom unele i hladnoću dok su otresale kapute i odmotavale šalove. Možda samo jedna traka novogodišnjih lampica iznad aparata za kafu, pomislila je Isi. Božić u Londonu. Najbolji na svetu.

Božić u Njujorku, pomislio je Ostin, gledajući iznad i oko sebe, zanesen. Zaista je bio nešto posebno; uzbudljiv baš kao što se i priča. Padao je prvi sneg, i svaki izlog je osvetljen preteranim ukrasima i raskošnom robom. Rejdio siti mjuzik hol imao je jelku visoku nekoliko spratova i predstavu koju je izvodila trupa Rokets – osećao se kao da je propao kroz vreme i pojavio se u filmu iz pedesetih.

Uživao je, nije mogao da mu odoli. U Njujorku se osećao kao dete, iako se ovde od njega očekivalo da bude veoma odrastao. Bilo je tako uzbudljivo.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.