Naslovna » Izlasci » Shopping » Malen, ali moćan: iPad mini sa Retina ekranom
iPad mini Retina
iPad mini Retina

Malen, ali moćan: iPad mini sa Retina ekranom

Pored fantastičnog iPad Air-a u Srbiji se od 29-og novembra zvanično može kupiti i novi iPad mini sa Retina ekranom koji u osnovi predstavlja umanjenu verziju iPad Air tableta.

Radi se o veoma laganom (331 grama teškom), ali izuzetno brzom i moćnom osmoinčnom tablet računaru kod koga do maksimalnog izražaja dolaze vrhunske multimedijalne mogućnosti zahvaljujući fantastičnom Retina ekranu (7.9 inča, 2048×1536 piksela) i snažnom A7 procesoru.

Apple je novi iPad mini sa Retina ekranom upakovao u kućište napravljeno od jednog komada aluminijuma koje pored toga što brzo odvodi toplotu sa ugrađene elektronike isti štiti i od svih spoljnih uticaja (vetar, kiša, zračenja…).

Elegantan dizajn

Svakom detalju u izradi je posvećena maksimalna pažnja, a finiš je (slobodno možemo reći) perfektan, mada to je i bilo očekivano kada je ovaj brend upitanju. Ono što ipak posebno upada u oči je potpuno sveden i krajnje elegantan dizajn iPad mini tableta sa Retina ekranom zbog čega dodatno izaziva ogromno interesovanje kupaca.

Na tržištu se ovaj tablet može naći u beloj i crnoj varijanti i to čisto Wi-Fi verzija ili kombinacija Wi-Fi + celular koja je u Americi jako popularna. Pored vrhunskog core hardvera iPad mini sa Retina ekranom može da se pohvali i veoma dobrim kamericama, kao i odličnom baterijom koja čak i sa aktivnom Wi-Fi konekcijom može da izdrži desetočasovni rad.

Prednja kamerica je inače zadužena za video komunikaciju preko popularnih video čet programa, dok je zadnja namenjena za snimanje video zapisa i fotografisanje.

Apple novi iPad mini sa Retina ekranom isporučuje sa iOS 7 platformom i skupom zanimljivih i veoma korisnih programa sa kojima obavljanje svakodnevnih aktivnosti može da bude prava uživancija. Pomenuta platforma donosi više od 200 novih funkcija, a ono po čemu je apsolutno posebna je jako visok nivo bezbednosti i maksimalno interaktivno radno okruženje.

Kada se podvuče crta na sve viđeno nije teško zaključiti da je iPad mini sa Retina ekranom apsolutno najbolji osmoinčni tablet na svetu koji pored odličnih brzinskih multimedijalnih performansi donosi i jednu novu dimenziju korišćenja i upotrebe tableta u najrazličitije svrhe. Cena mu sa druge strane nije baš previše povoljna, ali ono što je posebno oduvek je moralo i dobro da se plati.

Cena (sa PDV-om): od 44.990 dinara. Kontakt: istyle.rs, tehnomanija.rs