Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Bassomania, Izdaja, Vračar Rocks…

Mini BG vesti: Bassomania, Izdaja, Vračar Rocks…

»»» U velikoj sali Fakulteta muzičke umetnosti (Kralja Milana 50), 21.decembra od 16.00, biće održano 21. izdanje manifestacije Bassomania. U okviru ovog muzičkog događaja biće održan majstorski kurs profesora Alberta Bočinija iz Italije (19-21. decembar) i tri koncerta (učenici, studenti i Bočini). Ulaz na koncerte je besplatan.

»»» U nedelju, 15. decembra, u 20.30, na sceni Teatra „Bojan Stupica“ (JDP) premijerno će biti izvedena predstava „Izdaja“ Harolda Pintera u režiji Gorana Šušljika. Uloge tumače: Nataša Tapušković, Gordan Kičić, Nebojša Dugalić, Slobodan Tešić.

»»» Beogradska garažna rokenrol grupa Stuttgart Online, dvojac Multietnička atrakcija i grupa Crvi (ex Kriške), 20. decembra od 20.00, nastupiće na Vračar Rocks festivalu u Centru za kulturu „Božidarac“. Ulaznice su u prodaji po ceni od 300 dinara u Felix Shopu (TC Sremska), dok će na ulazu u Božidarac na veče koncerta koštati 400 dinara…

»»» Povodom Nacionalnog dana Katara, 18. decembra u 17.00, u Galeriji O3one biće otvorena četvorodnevna izložba fotografija Jelene Dubajić i Ivana Čolakova, pod nazivom „Doha – moje putovanje ka otkriću„.

»»» U Galeriji SANU (Knez Mihailova 35), 16. decembra od 18.00, nastupiće Mina Mendelson (violina) i Senka Simonović (klavir). Na programu su dela Vitalija, Forea i Ravela, a ulaz je besplatan.

»»» Ustanova kulture „Šumatovačka“ proslaviće 65 godina postojanja 16. decembra u Opštini Vračar (Njegoševa 77). Biće priređeno otvaranje izložbe i dodela nagrada zaslužnim ličnostima iz javnog života.

Nakit - Ines Atelier
Nakit – Ines Atelier

»»» Brend Ines Atelier, iza koga stoji uspešna dizjnerka odeće i nakita Ines Janković, u ponedeljak 16. decembra od 21.00, u prostoru restorana Dijagonala 2.0 (Skerlićeva 6) predstaviće novu kolekciju nakita. Nakit će evropsku premijeru imati u januaru 2014. u Parizu, na sajmu Who’s Next.

»»» Koncert Tribute to Lala by Serbian Jazz, Бре biće održan 17. decembra od 20.00 u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Multimedijalno veče sa svirkom i video projekcijama posvećeno je nedavno preminulom džez bubnjaru Lali Kovačevu i njegovoj muzici, povodom objavljivanja duplog albuma „Balkanski džez Lale Kovačeva. Cena ulaznice je 100 dinara.

»»» U Dečjem kulturnom centru Beograd (Takovska 8) biće održani Dani Finske do kraja zimskog raspusta. U okviru ove manifestacije, koja se organizuje u saradnji sa srpsko-finskim društvom Seura i Ambasadom Republike Finske, održaće se program DKCB „Klub međunarodnog prijateljstva – Finska, zemlja Deda Mraza“ i izložba.

»»» U Galeriji fresaka Narodnog muzeja, 17. decembra u 19.00, otvara se dokumentarna izložba „Hrišćanska duhovna i kulturna baština na prostorima Skadarskog jezera i Drima. Putopis u fotografijama“.

»»» Festival KOMA ’10 biće održan 16. i 17. decembra u Studentskom kulturnom centru i Dvorani Beogradske filharmonije. U okviru dva festivalska dana i četiri koncerta, od 18.00 i 20.00, biće prezentovana najrecentnija ostvarenja studenata osnovnih, master i doktorskih studija FMU i Akademije umetnosti u Novom Sadu. Na programu će biti kamerna dela namenjena najrazličitijim sastavima, sa akcentom na kompozicije namenjene gudačkom orkestru. Dela će izvesti renomirani umetnici i ansambli – Gudači Svetog Đorđa, solisti ansambla Gradilište, Trio Timbre, Trio Singidunum, dirigent Ivan Marković i drugi.

»»» Popularni glumci Milorad Mandić Manda, Mićko Ljubičić, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Andrija Milošević, Milan Kalinić i Sergej Trifunović samo su neke od poznatih ličnosti koje će prisustvovati, ali i nastupiti na novogodišnjem humanitarnom koncertu za osnovnu školu za decu sa telesnim invaliditetom i decu na bolničkom lečenju „Dr Dragan Hercog“. Vikend u Ušću proći će u znaku najmlađih, pa će tako i svi mališani koji posete ovaj šoping centar u nedelju, 15. decembra od 18.00, uživati u novogodišnjoj pozorišnoj predstavi „Deda Mraz u Zemlji čuda“. (danubeogradu.rs)

loading...