Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Darkwood Dub, Bal na vodi, Alma Mićić…

Mini BG vesti: Darkwood Dub, Bal na vodi, Alma Mićić…

»»» Na samom početku Nove 2014. godine u „Mixer House“ biće organizovan koncert sastava Darkwood Dub. Sa pionirima alternativnog zvuka, binu će deliti Stray Dogg i Minilinija. Koncert će biti održan 2. januara od 21.00. Cena ulaznice je 700 dinara.

»»» Klub za sinhrono plivanje „Tašmajdan“ organizuje u nedelju, 29. decembra od 18.00, na bazenu SRC „Tašmajdan“ 21. novogodišnji bal na vodi. Učesnici programa su takmičarke i početnice Kluba za sinhrono plivanje „Tašmajdan“, kao i njihove gošće iz klubova „Vračar“, „Banjica“ i „Tent“. Takođe, sa njima na reviji će učestvovati i ronioci kluba „Triton“ sa sekcijom Perjice i skakači u vodu iz više klubova. Ulaz je slobodan.

»»» Beograđanka koja poslednjih 18 godina gradi izuzetno uspešnu muzičku karijeru u Americi, Alma Mićić, nastupiće sa svojim suprugom, gitaristom Raletom Mićićem i pijanistom Dannyjem Grissetom, 23. decembra u KC Grad (Braće Krsmanović 4). Pevačica je ove godine objavila treći album „Tonight“, koji je većinom autorskog karaktera uz nekoliko obrada nestandardnog materijala kao što su Sweet Child of Mine i Roxanne, kao i Bob Dylanova „What Can I Do For You“. Ovaj jedinstveni trio će u specifičnom klupskom nastupu izvesti bogat i raznovrstan program koji će stilski pokriti sve od bebopa do soula, od autorskih kompozicija do obrada rok i pop klasika. Cena karte je 800 dinara.

»»» Tango bar SKC otvoren je svakog utorka od 21.30 u Klubu SKC-a (Kralja Milana 48). Tango bar SKC je milonga koju, osim već iskusnih tango plesačica i plesača, sve više posećuju i oni koji ne plešu, ali žele da bolje upoznaju uzbudljivi svet argentinskog tanga.

»»» Centar za muziku najavio je da će u subotu, 28. decembra od 11.00 i 13.00, organizovati malu školu bontona „Kako se sluša koncert“ za decu od pet do 12 godina i njihove roditelje. Ulaznice koštaju 100 dinara. U Kolarcu će domaćin biti Miloš Milovanović a dirigent Bojan Suđić i SO RTS predstaviće muzičku bajku Peća i vuk Sergeja Prokofjeva.

»»» Zira Shopping Center radiće 27, 28. i 29. decembra od 9.00 do 22.30. Poslednjeg dana 2013. godine skraćeno je radno vreme ovog tržnog centra – do 18.00. Prvi dan nove godine je neradan, kao i 7. januar. Zira SC biće otvorena 2. januara od 9.00 do 20.00, a 6. januara od 9.00 do 18.00.

»»» Koncert FMU svira džez benda Ambasadori biće održan 24. decembra od 21.30 na sceni Das Boot (Kapetan Mišina 6a). Sviraće Nikola Marković (bas), Andreja Hristić (keys), Miloš Sikman (bubnjevi), Komnen Cerović (gitara) i Dušan Jovanović (saksofon). Ulaz je besplatan.

»»» U Galeriji SANU (Knez Mihailova 35), 23. decembra od 18.00, sviraće pijanistkinja Jovana Misaljević. Na programu su dela Baha, Lista, Debisija i Geršvina. Ulaz je besplatan.

»»» Od 26. decembra (13.00) do 10. februara u Prodajnoj galeriji Beograd (Kosančićev venac 19) biće otvorena Novogodišnja prodajna izložba. U okviru tradicionalne postavke biće predstavljena stalna galerijska ponuda širokog opsega – od slikarskih radova i crteža, preko grafike i fotografije, do skulpture i umetničkih objekata, koji će za ovu priliku biće obogaćena specijalnim popustima na pojedine radove.

»»» Izložba „Iz zbirke rukopisa Narodne biblioteke Srbije“ biće otvorena 24. decembra u 13.00 na Savskom šetalištu u parku Kalemegdan. Autor izložbe je prof. dr Tatjana Subotin Golubović. Posetioci Kalemegdana biće u prilici da vide odabir rukopisnih knjiga iz zbirke Narodne biblioteke Srbije, koje svojim opštim izgledom i sadržajem oslikavaju razvoj srpske pismenosti i kulture od srednjeg veka pa sve do prvih decenija XIX stoleća. (danubeogradu.rs)

loading...