Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Muzička revija KC Grad, Vračar Rocks, Grafika knjige…

Mini BG vesti: Muzička revija KC Grad, Vračar Rocks, Grafika knjige…

»»» KC Grad organizuje program Novogodišnja muzička revija, od 31. decembra do 4. januara. Komplet karata do 30. decembra košta 900 dinara. Revija podrazumeva doček Nove godine (Ewox & Tamarinsky), „reprizu“ (Marko Nastić i Marko Milosavljević), Radio Night, 3. januara (Pavle Veljković) i prvu novogodišnju igranku (VIS Limunada & Šlageri Beograda), 4. januara.

»»» Direktno sa beogradskog asfalta na Vračar Rocks festival stiže najkontroverznija hip-hop grupa – Prti Bee Gee, u petak, 27. decembra od 20.00. U Centru za kulturu „Božidarac“, uz Mikri Mausa i Euffrata publika će biti u prilici da vidi i nastup voždovačkog predvodnika nove generacije repera – Smokea Mardeljana, ali i perspektivnog Bigrua i Paju Kratka. DJ Kobazz, čuveni prestonički didžej i veliki borac za širenje hip-hop kulture u Srbiji, daće svoj doprinos ovom spektaklu uz iznenađenja.

»»» Originalne knjige, od kojih su neke u obliku telefonskog planera, salveta, kovčega, koje stvaraju studenti Fakulteta primenjenih umetnosti kao svoje diplomske radove, predstavljene su na izložbi „Grafika knjige“ u KomBank Art holu (Makedonska 29). Pedesetak najlepših i najoriginalnijih radova studenata u poslednjih 25 godina, na predmetu Grafika knjige kod profesora Jugoslava Vlahovića i Mirjane Živković, biće na raspolaganju posetiocima do 17. januara.

»»» Povodom predstojećih praznika, Narodni muzej organizuje obilazak ove ustanove i prostorija muzeja koje nisu otvorene za posetioce. U nedelju 29. decembra, od 10.00 do 13.00 na svaki pun sat, unapred prijavljene posetioce kroz sale, kancelarije muzejske uprave i kustosa, kao i kroz izložbeni prostor, sprovešće kustosi Narodnog muzeja u Beogradu. Ovom prilikom ulaz za grupe će biti sa Trga Republike. Da bi obilazak svima bio što prijatniji, broj posetilaca u grupi biće ograničen. Zainteresovani se mogu prijaviti do petka, 27. decembra, do 16.00 na mail eduka@narodnimuzej.rs ili na broj telefona 060/8075-035.

»»» Na platou ispred glavnog ulaza Kolarčeve zadužbine u ponedeljak, 30. decembra od 13.00, biće priređen muzički program u susret novogodišnjim praznicima. U besplatnom programu učestvuju Taiko japanski bubnjevi, Kvartet „Sensartika“, Ansambl za ranu muziku Flauto Dolce, Kvartet Rocher i učenici Muzičke škole „Stanković“.

»»» Besplatne kreativne radionice organizuju se u okviru manifestacije Inkluzivni bazar rukotvorina h.ART@fakt 11 koji nosi naziv „Nedelja darivanja“. Svakog dana od 18.00 do 19.00 (31. decembra od 16.00) u Kući Đure Jakšića članice Udruženja građana KOD demonstriraće po jednu tehniku starih zanata u novom dizajnu.

»»» Od 26. (19.00) do 31. januara u Velikoj galeriji DKSG biće otvorena izložba „Ništa strašno“ mladih umetnika Uroša Pavlovića i Miroslava Dajča.

Izložba "Ništa strašno"
Izložba „Ništa strašno“

»»» Novogodišnju manifestaciju „Deda Mraz je sa Palilule“ organizuje Opština Palilula po peti put za mališane od tri do sedam godina. Više od 8.600 slatkih paketića biće podeljeno 29. i 30. decembra u Hali Pionir.

»»» Koncert muzike za film „Oh, What A Movie! What A Music!!!“ studenata iz klase docenta Miloša Pavlovića biće održan u UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a), 26. decembra od 20.00. Ulaz je besplatan.

»»» Dečji kulturni centar Beograd (Takovska 8) i ovog zimskog raspusta za decu i mlade organizuje Zimski klub i raznovrsne besplatne kreativne radionice iz različitih oblasti umetničkog stvaralaštva. S obzirom da je broj mesta ograničan, potrebno je prijaviti se na željenu radionicu na 3242-011. Ove radionice namenjene su deci i mladima koji žele da kreativno provedu svoj zimski raspust u Beogradu, učestvujući u kvalitetnim i dobro osmišljenim programima. Više informacija pronađite OVDE.

»»» KC Drugstore zatvara klupsku i koncertnu sezonu 2013. godine selekcijom najboljih među najboljima sa domaće i strane underground muzičke scene. Poslednji petak u godini biće proslavljen tradicionalnim prednovogodišnjim Idemo na Mars rejvom uz live nastup Frau Casio (solo projekat pevačice Lollobrigida Ide Prešter) i di džejeve Midnight Cowboys, MKDSL & DJ Flip. Poslednja subota u 2013. rezervisana je za veliku žurku organizacije Kišobran koja uz program na dva stejdža obeležava peti rođendan. Dugoočekivani koncert benda Ljubavnici kojim promovišu novi singl „Ruke plave“ u nedelju, 29. decembra, zatvoriće ovogodišnju koncertnu sezonu KC Drugstore-a.

»»» U klubu T-Pub (Ilije Garašanina bb) u nedelju, 29. decembra od 21.00, nastupiće Loch Whiskey u okviru programa Irish Night. Bend u svom repertoaru ima obrade Poguesa, Dablinersa, Orthodox Celta i drugih poznatih „ajriš“ bendova.

»»» Izložba fotografija „Drugačiji stav“ foto studija Novi dirižabl i Marijane Jovanović biće otvorena od 27. decembra (20.00) do 13. januara u galeriji O3one. Fotografije problematizuju trudnoću kao specifičan fenomen koji je, između ostalog, konstruisan našim promišljanjima o rodu, telesnosti, rađanju, seksualnosti, ali i o životu, postojanju, rastu i izgradnji.

»»» JKP „Gradske pijace“ u saradnji sa Srpskim pčelarskim društvom organizuje novogodišnju prodajnu izložbu meda, pčelinjih proizvoda, kozmetike i preparata na bazi meda do 29. decembra, od 7.00 do 19.00 na pijaci „Dušanovac“. Na izložbi učestvuju pčelari iz cele Srbije, kako bi se omogućila što veća ponuda i asortiman pčelinjih proizvoda.

»»» Veliki međunarodni novogodišnji sajam antikviteta, hobija i umetničkih predmeta biće održan 28. i 29. decembra, u hotelu „Slavija“ od 10.00 do 18.00. Uz novogodišnju ponudu sa tradicionalnim programom i degustacijom vina, u prazničnoj atmosferi, Sajam je prilika za kupovinu unikatnih i retkih poklona dragim osobama. Cena karte je 100 dinara, a očekuje se oko 190 izlagača. Uz kupljenu ulaznicu posetioci dobijaju na poklon kalendar sa planom sajmova za 2014, kao i besplatnu procenu donešenih eksponata. (danubeogradu.rs)

loading...