Naslovna » BG špijun » Nostalgija na Šarganskoj osmici od 25. decembra

Nostalgija na Šarganskoj osmici od 25. decembra

Od 25. decembra do 25. januara muzejski voz Nostalgija saobraćaće na Šarganskoj osmici.

Voz će na relaciji Mokra Gora – Jatare – Mokra Gora svakodnevno saobraćati od 11.40, a ukoliko interesovanje bude veće, uvešće se i vanredni polazak u 13.25. Cena karte za vožnju vozom Nostalgija tokom zime je već četvrtu sezonu nepromenjena i iznosi 300 dinara za sve putnike bez obzira na uzrast.

I ove zimske sezone muzejsko-turistički voz može se iznajmiti za vožnju na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi – Mokra Gora, a cena zakupa je 60.000 dinara za vožnju dizel vučom i 120.000 dinara za vožnju parnjačom. Nostalgija se može zakupiti i za noćnu vožnju, ali samo na relaciji Mokra Gora – Jatare – Mokra Gora, a zakup iznosi 70.000 dinara.

U muzejsko-turističkom kompleksu Šarganska osmica turistima su na raspolaganju i smeštajni kapaciteti „Železnica Srbije“ u motelu „Mokra Gora“, konačištu „Osmica“ i u planiskoj kući, sa oko 60 ležajeva. Cene noćenja u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, kao i u trokrevetnim apartmanima, kreću se od 1.680 do 5.400 dinara.

Usluge u restoranima iznose: 300 dinara za doručak, 600 dinara za ručak i 600 dinara za večeru. U ugostiteljskim objektima muzejsko-turističkog kompleksa Šarganska osmica turistima su na raspolaganju polupansionske i pansionske usluge.

Nostalgija je u ovogodišnjoj letnjoj sezoni, koja je trajala od 15. aprila do 31. oktobra, u 658 vožnji prevezla oko 70 hiljada putnika. Od ukupnog broja gostiju 60 odsto su bili strani turisti, a najviše ih je bilo iz Poljske, Slovenije, Rusije i Nemačke. (danubeogradu.rs)